Житель Німеччини виростив 9-метровий соняшник

Німецький садівник Ганс-Пітер Шиффер (Hans-Peter Schiffer) встановив новий рекорд Гіннеса, виростивши найвищий соняшник на планеті. Висота дива природи склала вражаючі 30 футів (9,14 метрів). Зі своїм гігантським соняшником цей житель німецького міста Каст встановлює світовий рекорд вже в третій раз, показуючи все кращий і кращий результат.

У нас на Україні таких гігантів не знайти, проте вітчизняний соняшник дає найкращі урожаї, а тут http://agrosp.kiev.ua/catalog/2/ можна вигідно придбати якісне насіння соняшника причому різних сортів.



Вперше представники Гіннеса дізналися про неймовірно великі соняшники німецького фермера ще в 2009-му році, коли висота найбільшого з них становила 26 футів (8 метрів). Наступного разу свій власний рекорд Ганс-Пітер побив в 2012 і 2013 роках, коли він виростив соняшники до 27 футів і 28-ми футів відповідно.

Як виявилося, вирощувати соняшники-рекордсмени не так вже й просто. Часті грози і опади у вигляді граду завдають значної шкоди його рослинам. «Це був дуже сумний день для мене, коли я дізнався, що град знищив майже все листя. Але, незважаючи на це, мої соняшники продовжують рости», - розповідає Ганс-Пітер Шиффер.

Соняшники стали настільки високими, що Гансу довелося звертатися до місцевої пожежної станції за спецавтомобілем, щоб точно визначити висоту соняшників. На відео нижче також видно, що рослина підтримується багаторівневим каркасом, який потрібно час від часу чистити.


Але ще більш складним є процес вирощування гігантських соняшників. Потрібно, щоб рослина росла на поживному збалансованому грунті і постійно перебувала під сонячними променями. Чим поживніший грунт, тим швидше і краще буде рости соняшник. Крім того, потрібно подбати про те, щоб гігантські рослини отримували необхідну кількість води, при цьому необхідно поливати їх таким чином, щоб воду отримували глибокі коріння.

Ще один важливий момент: не варто забути про добрива, і в той же час грунт має бути добре дренованим.