В Nino’s Bellissima Pizza вам запропонують піцу за 820 $

Скільки, ви думаєте, коштує дорога піца? Сто доларів? Двісті? Набагато більше – в піцерії Nino's Bellissima Pizza вам запропонують піцу за 820 доларів. Якщо цілу піцу вам не з'їсти, можна порізати на шматочки, але ціна трохи підросте – за один шматок доведеться викласти 250 доларів.

Дорого? Але ті, хто коли-небудь пробував цю піцу, в один голос запевняють, що вона коштує кожного витраченого за неї пенні. А придумав піцу, яка може претендувати на звання найдорожчої піци в світі, Ніно Селимаж, нью-йоркський ресторатор і великий поціновувач ікри.

Ніно Селимаж (Nino Selimaj) живе в Нью-Йорку і володіє піцерією Nino’s Bellissima Pizza. Саме в стінах цього закладу відвідувачам пропонується піца, яка може вважатися однією з найдорожчих в світі, ціна її – 820 доларів. Втім, на офіційний рекорд піца Ніно все ж не тягне – найдорожча ціна на піцу була зафіксована в Європі і дорівнювала 2 380 доларів, але навіть при такому розкладі піцу від шефа Селимажа може дозволити собі далеко не кожен.

До речі, до складу європейської піци входила золота фольга, а ось піца Ніно складається повністю з натуральних продуктів, чим сам він дуже пишається.


Ідею своєї піци Ніно розробив сам, ще у 2007 році. Тоді він протягом року студіював літературу, вишукуючи найбільш привабливий баланс дорогих і відповідних продуктів. У підсумку в свою піцу Ніно поклав чотири види різної ікри, хвіст омара, червону ікру і васабі.

Найдорожчий інгредієнт у цій піці – ікра, вартість якої за кілограм якраз дорівнює вартості всієї піци Ніно. Сам шеф говорить, що ікру як продукт він дуже і дуже поважає і подає її у всіх своїх ресторанах, а в цілому їх у нього в Нью-Йорку п’ять. А ще він розповідає, що одного разу йому просто набридло готувати тільки традиційні види піци, йому захотілося чого-небудь незвичайного. Так і народилася ідея найдорожчою піци, і Ніно каже, що вона дійсно варто кожного витраченого долара.

До речі, покупців у Ніно достатньо, хоча він і визнає, що після кризи продажі саме цієї піци значно впали. Сьогодні він продає близько 50 штук у рік, що, звичайно ж, не так багато: адже раніше йому вдавалося продавати по кілька штук в тиждень.