Найбільша угода в історії ІТ: Dell купує EMC за 67 млрд доларів

Компанія Dell, що спеціалізується на випуску комп'ютерного обладнання і надання ІТ-сервісів, повідомила про придбання виробника продуктів, послуг і рішень для зберігання і управління інформацією EMC за 67 млрд доларів. Це найбільша угода в історії технологічної галузі, повідомляє газета The Financial Times.

Сума, звичайно ж фантастична! Одне слово - крупний бізнес. До речі, тут www.vertexglobal.ru можна підписатися на ефективні бізнес-тренінги Vertex.

Отож, EMC прийняла пропозицію вартістю $33,15 за акцію ($24.05 буду оплачені готівкою, а залишок — у цінних паперах, вартість яких прив’язана до оцінки VMware — підконтрольного EMC розробника засобів віртуалізації).

Для оплати угоди Dell взяла кредити на суму 40 млрд доларів. Також наголошується, що Dell збереже контрольний пакет акцій в VMware.

«Ми спостерігаємо безпрецедентні хвилі змін в нашій галузі, і щоб орієнтуватися в цих змінах, ми повинні створити нову компанію для нової ери», — заявив Джо Туччі (Joe Tucci), гендиректор EMC. За даними видання Re/code, яке посилалося на власних інформаторів, переговори про об’єднання активів Dell і EMC особисто вели перші особи Майкл Делл (Michael Dell) і Джо Туччі. При цьому багатьом топ-менеджерам навіть не було відомо про обговорення цього питання, що може затримати процес затвердження умов угоди.

В результаті злиття Dell і EMC, повідомляє DailyComm, з’явиться об’єднана компанія, здатна випускати всі компоненти інформаційної інфраструктури підприємства: комп’ютери, мережеве обладнання, системи зберігання і віртуалізації. Подібними можливостями зараз володіють лише HP, IBM, Cisco, Oracle.

Купівля EMC корпорацією Dell стане найбільшою угодою в галузі злиттів і поглинань (M&A) в ІТ-індустрії. Поки що такою є придбання Broadcom компанією Avago за 37 млрд доларів, яка поки не завершена (найбільша угода в телеком-галузі — купівля компанією AOL Time Warner за 106 млрд доларів). EMC належить 80% VMware, чия ринкова капіталізація становить 34 млрд доларів.