Нев’януча краса порцелянових квітів Володимира Канівського

«Троянд розкішних паростків чекаєм, щоб їх краса не в’янучи цвіла. Старі всиха – а ми нові плекаєм, щоб в молодих бутонах ніжність ожила....» Хто, як не Шекспір, умів цінувати прекрасне і чуйно вловлювати скороминучу красу квітучих троянд. Хоча квіти, створені українцем Володимиром Канівським, дійсно живуть, не в'янучи. Секрет простий і складний одночасно – насправді дивовижні квіти не виросли на клумбі, а були створені з делікатної порцеляни руками талановитого майстра.

Перше, що вражає в роботах Володимира Канівського, - це не тільки гіперреалістичність квітів, але і величезне розмаїття видів. Гіацинти і хризантеми, троянди, мальви, ромашки і проліски ... чого тільки немає в колекції художника!

А з якою любов”ю і майстерністю це виготовлено, недарма роботи українських майстрів цінуються по всьому світу. А для чого далеко йти, ось вам магазин українських товарів onlyua.com, китайський ширпотреб нехай ховається!



Мистецтво створювати порцелянові квіти було дуже популярним в 17-18 століттях, коли в європейські художники стали створюватися цілі ботанічні колекції. Особливо вразила Володимира Каневскго виставка скляних квітів, яку він побачив в Музеї природної історії в Гарвардському університеті.

Звичайно, наш співвітчизник підійшов творчо до процесу створення порцелянових квітів: замість ідеальних бутонів і вивірених до міліметра стеблинок він створює рослини в глиняних горщиках, які виглядають дуже натурально. Тут можна побачити і ненароком зламаний лист, і миловидну гусеницю не пелюстках бутонів, що тільки-тільки розпустилися.

Знаменитий дизайнер Кароліна Рем переконана, що Володимир Канеский – один з небагатьох майстрів, які можуть конкурувати з природою. Дійсно, аж не віриться що ці всі квіти не живі, а створені з порцеляни, дивовижна реалістичність!




Український художник зараз проживає в Нью-Джерсі (Америка), він говорить, що створює не штучні квіти, а квіткові скульптури. Володимир ретельно підбирає кольори, щоб його шедеври виглядали «на живо». Спочатку він малює ескіз на комп’ютері, а після приступає до його втілення на практиці. Для стебел і листя він використовує металеві прути, оскільки фарфор дуже крихкий матеріал для цього.

Вражаючі своєю красою роботи Володимира Канівського вже давно оцінені колекціонерами по всьому світу. У середньому горщик з квіткою оцінюється від $3000 за до $20 000.