Brand name tattoo: зроби логотип на тілі - отримай гроші!

На початку травня минулого року один відомий бренд оголосив акцію «Зроби тату MMCIS — отримай грошовий приз!». Щоб заохотити тих, хто готовий проявити лояльність до компанії таким незвичайним чином і зробити татуювання з її логотипом, були призначені призи.

Згідно з умовами акції, грошовий приз належить всім учасникам, які зробили тату та в строк відправили компанії фото - і відеодокази нанесення. Сума винагороди залежила від місця, де розташовується малюнок. Приміром, 500 доларів за тату на нозі, 1500 доларів — на шиї, 3000 доларів — на обличчі.

Описуваний випадок - це приклад так званого комерційного татуювання, і робиться воно як правило, з двох причин: бажання заробити гроші, або щирий фанатизм. Для чого це робиться - ясна річ: щоб розкрутити конкретний бренд. Треба зауважити, що для успіху бізнес ідеї логотип бренду повинен бути максимально доречним, привабливим, оригінальним, а щоб цього добитися, раджу скористатися послугою создание логотипа від дизайн-студії Е.Шутової.

Даний вид татуювання зародився в старовину, коли татуйовані артисти, які подорожували з численними freak-show, показували своє тіло за гроші. У XVIII столітті чоловіки і жінки демонстрували свої тату роззявам, готовим платити за це на ярмарках. Проте в нинішній час ця професія втратила колишню популярність – на людину з розмальованим тілом перестали дивитися, як на виродка, а, відповідно, і платити нема за що.

Зате XX століття відкрило новий підвид комерційної татуювання - Brand name tattoo. Апологети цього виду татуювань наносять на тіло логотипи різних фірм, причому часто не отримуючи за це ні копійки. Найбільш популярною компанією, чию назва можна побачити на тілах фанатів, є, звичайно ж, фірма Harley-Davidson. Досить часто зустрічаються і логотипи таких компаній, як Jack daniel’s, Apple, Nike, Mercedes і Ferrari.



Незважаючи на те, що в більшості випадків фірми-виробники не оплачують подібну “натільну” рекламу, все ж є винятки. Так, наприклад, в США є ресторан, який платить гроші і готовий безкоштовно годувати тих, у кого на видному місці витатуювано емблему закладу.

А ось ще один приклад стильного бренд-тату російської мережі магазинів «220 Вольт». За умовою акції, що відбулась у 2011 році перші 100 учасників отримують по 100 000 рублів.



P.S.

Цікаво, якби ВІКНА оголосили подібну акцію, чи хтось би наважився розмістити на тілі тату з оригінальним логотипом улюбленого інтернет-видання?