Купальні Сечені в Будапешті

Купальні Сечені – одна із знакових пам'яток Будапешта. Це комплекс цілющих басейнів, ванн і парних, яким немає рівних у всій Європі. Цей унікальний термальний комплекс прославив Будапешт як бальнеологічний курорт на весь світ.

Вони були побудовані в 1913 році, за проектом відомого архітектора Дьєзе Циглера. Будівля купалень поєднує в собі кілька архітектурних стилів: бароко, класицизм і ренесанс. Купальні Сечені носять ім’я відомого угорського політика і письменника Іштвана Сечені.

Цей курорт включає в себе 19 басейнів і ванн, які відрізняються один від одного по мінеральному складу води та її температури. Три з них відкриті, інші – закриті.  Постачання термальною водою забезпечується з допомогою свердловини Святого Іштвана, яку здали в експлуатацію в 1938 році. Холодна вода надходить у купальню з шести свердловин.



Крім басейнів і ванн у купальні Сечені є сауни і парні, а також надаються послуги з масажу, догляду за шкірою, лікувальної гімнастики. Численні медичні дослідження показали, що купання і гімнастика в купальнях допомагає в реабілітації хворих після травм, а також людям, страждаючим від ревматичних та інших болів у суглобах. Також купання сприяє поліпшенню самопочуття і стану здоров’я людям з хворобами хребта.

В купальнях Сечені встановлено бювет, воду з якого рекомендується пити людям з хворобами шлунково-кишкового тракту. Особливо це стосується тих, у кого виявлена виразка шлунка.

Лікувальні процедури проводяться під контролем лікарів-фізіотерапевтів. Крім власне водолікування, купальні пропонують туристам грязьові ванни, лікувальний масаж, різні види гімнастики та фізкультури.Особливий інтерес становить так званий басейн з сюрпризами - в різних його місцях використовуються штучні течії, водний масаж і душі, потоки повітряних бульбашок.



Купальні Сечені знаходяться в мальовничому парку Варошлігет з цілим каскадом штучних ставків. У парку також розташовані замок Вайдахуняд, цирк і зоопарк. Сама будівля і територія навколо зовнішніх басейнів прикрашена численними статуями, а з боків басейнів — фонтанами. Купальний комплекс Сечені має дзеркальну структуру, в її обох крилах знаходяться однакові басейни. В залі під куполом знаходиться фонтан Кентавр — шедевр відомого скульптора Йожефа Рони.


Угорська мова - одна з найскладніших в Європі, а тому таку важливу справу як переклад технічної, ділової, юридичної, медичної і іншої спеціалізованої документації слід доручати виключно висококваліфікованим спеціалістам. Тут http://gtsoneplusone.com/translation-from-hungarian/ ви дізнаєтесь про компанію Global Translation Services 1+1, досвідчені фахівці якої здійснюють переклади любої складності на найвищому рівні.