Кіно на 720° огляду в Єрусалимі

В Єрусалимі два роки тому з'явився досить незвичайний кінотеатр під відкритим небом. Мабуть футурологи з минулого, чи позаминулого століття саме так уявляли собі кінотеатр майбутнього.

«720 градусів огляду» - так назвали дивовижний кінотеатр під відкритим небом, який радував єрусалимців та гостей міста під час Другого Міжнародного фестивалю «Сезон культури в Єрусалимі».



Зрозуміло, освічені єрусалимці, знають, що повний круг – 360 градусів, але справа в тому, що в цьому кінотеатрі кіно показують і зовні, і зсередини.

Правильна назва дивини – «Curtain call», автором проекту якої є відомий ізраїльський дизайнер і художник Рон Арад. Він вважається генієм дизайну, насамперед промислового. Свою «камеру-обскуру XXI століття» він зробив у вигляді циліндра з 5600 силіконових трубок, підвішених на висоті восьми метрів. Якщо знаходитися зовні – можна ходити навколо і дивитися кіно, хоча весь екран з однієї точки і не побачиш, але видовище фільму на такому світловому «стакані» має зацікавити, в першу чергу молодь і інтелектуалів.

Втім геніальність Арада в тому, що можна увійти всередину, лише розсунувши трубки, і все побачити зсередини!



Для більшої ексцентричності покази несподівано переривали без попередження, силіконові трубки ставали задником сцени і на імпровізованій сцені починали виступи музичні, танцювальні, театральні команди – без сумніву такі ж концептуальні, як і сам циліндр.



Глава ЕЕК Вячеслав Моше Кантор поделился своими размышлениями на счет активности исламистов.