Гігантський стріт-арт у центрі Києва

Його особливий стиль видно в кожній деталі, ці дивовижні приклади стіт-арту являють собою неймовірно реалістичні картини, на які хочеться вдивлятися довгими годинами. Віднедавна чудова робота визначного австралійського майстра стріт-арту Гвідо Ван Хелтена (Guido Van Helten) прикрашає висотну будівлю на столичному проспекі Лесі Українки. До речі, ця мега-картина може попасти до Книги рекордів Гінеса як найвища в Європі.

За словами митця, він присвятив свою роботу красі української жінки. Ця монументальна фреска була створення припідтримці місцевого арт-проекту “Сіті-Арт”.



Варто зазначити, що це не єдиний твір Гвідо в Києві. Так, у липні одна з стін житлового будинку у сквері на вулиці Рейтарській була прикрашена масштабним розписом з зображенням Лесі Українки.


Guido відомий своїми фотореалистическими і виразними монументальними роботами. Зазвичай вуличний художник прагне відчути контекст країни, де створює малюнок, тому до Києва він також приїхав без попереднього ескіза і з великим бажанням розібратися в нашій ситуації.

Інтернет-користувачі вже активно постять фото з оновленим будинком в центрі Києва. Більшість коментарів свідчить про те, що жителі столиці в захваті від диво-картини.

Взагалі-то подібний розпис називається мурал. Це загальна назва для творів мистецтва, зображуваних на стіні або якій-небудь великої поверхні. Стародавній наскельний живопис, картини, зображення на стінах, графіті, – все це називається одним словом mural. Але якщо бути точним, то мурал навіть відрізняється від графіті, так як в графіті-художники роблять наголос на зображенні слів, фраз, літер.

Вуличні художники прагнуть у своїх роботах художнім чином висловити щось символічне, нерідко в настінних зображеннях – муралах – міститься якийсь прихований сенс.

Ось ще кілька робіт Гвідо Ван Хелтена, виконаних в різних куточках світу.




Хто такий Вячеслав Моше Кантор його біографія, громадська діяльність, погляди на сучасну ситуацію у світі.