Павло Дуров дав перше інтерв’ю після звільнення з «ВКонтакте»

Нещодавно засновник соціальної сітки «ВКонтакте» Павло Дуров дав своє перше інтерв'ю після виходу з соціальної мережі рік тому.

В ході інтерв’ю Павло Дуров зазначив, що на російському ринку соціальна мережа «ВКонтакте» вже досягла свого максимуму, перевершивши конкурентів по частці ринку і за темпами зростання. Показовий приклад: до середини минулого року добова кількість “лайків” соціалки перевалила за позначку в 1 мільярд. При чому ще рік назад ця цифра не доходила навіть до половини.

Тим не менш, проекту не вдасться вийти на глобальний ринок і він залишиться соціальною мережею для користувачів РФ, України і Білорусі, на думку Дурова, якщо не проведе масштабні перетворення. Для успіху на зарубіжних ринках соціальної мережі необхідно змінити свою концепцію, назву і акціонерний склад. Сам Дуров фактично створив Telegram, замінивши ці три речі.

Коментуючи розвиток цього сервісу, Павло Дуров сказав, що повністю задоволений ним – ще в 2014 році Telegram вдалося перетнути позначку в 50 млн активних користувачів і стати самим швидкозростаючим сервісом Європи. У 2015 році це зростання тільки прискорилося.

Нарешті, Павло Дуров зазначив, що вважає свою місію в Росії виконаною, тому не планує туди повертатися. Раніше він пояснював своє рішення про переїзд тим, що сучасна Росія «несумісна з Інтернет-бізнесом».

Нагадаємо, що генеральний директор “ВКонтакте” Павло Дуров на початку 2014 року продав свою частку у соцмережі голові російської компанії “Мегафон” і співвласнику медійного холдингу ЮТВ Івану Тавріну. На той час він володів 12% акцій заснованої ним соцмережі. Експерти оцінили вартість цього пакету в 360-480 млн доларів, втім сам Дуров не підтвердив до сьогоднішнього дня суму угоди, втім як і інші подробиці продажу

Если вам требуется эффективная и быстрая раскрутка в социальной сети, советую посетить сайт компании SMM-Portal. Здесь используют самые результативные и «чистые» технологии продвижения, благодаря чему вы в скором времени получите существенный возрастание целевой аудитории.