3D принтер BigRep друкує меблі

Сучасні 3D-принтери можуть друкувати все, що завгодно – одні друкують їжу, інші – вироби з металу, а треті можуть створювати повністю функціональні електронні пристрої, наприклад, динаміки. Нещодавно з'явилася інформація про унікальний принтер BigRep ONE, здатний друкувати крупногабаритні предмети, зокрема цілі меблі.

Отож, компанія BigRep анонсувала випуск 3D принтера BigRep One, який може друкувати об’єкти розміром 100 х 114,7 х 118,8 сантиметрів.

«Великий формат 3D-друку завжди був привілеєм промислових компаній, в тому числі автомобільних і машинобудівних концернів. Ми хочемо зруйнувати сформовану традицію. – сказав співзасновник BigRep Марсель Таслер (Marcel Tasler). – З BigRep One професійні користувачі можуть швидко створювати і роздруковувати великі об’єкти, будь то меблі або макети будівельних об’єктів, площею трохи більше одного кубічного метра».

Принтер BigRep One зовні нагадує гігантський 3D-принтер Solidoodle третього покоління. Він був представлений на лондонській виставці Foundation на початку лютого 2015 року. Передбачувана роздрібна ціна новинки становить 39 тис. дол. США.

Ще один співзасновник компанії BigRep художник Лукас Оміген (Lukas Oehmigen) зазначив, що брати участь у розробці широкоформатного 3D-принтера його спонукав власний мистецький проект LeBigRep, який отримав безліч заявок від потенційних покупців. Враховуючи, що на сучасному ринку відсутні великі споживчі 3D-принтери, які можуть роздрукувати предмети меблів або скульптури в натуральну величину, Оміген спільно зі своїм колегою Таслером інвестував два роки тому в створення доступного широкоформатного 3D-принтера, який би відповідав потребам скульпторів і дизайнерів.

На наступній фотографії показаний декоративний столик, цілком надрукований на принтері BigRep One зі звичайного пластику.



Цей принтер знаходиться на самому високому ціновому діапазону домашніх 3D-принтерів, тому цікаво, чи зважаться на його придбання невеликі бюро комерційної друку і скільки персональних користувачів захочуть отримати його у власність.

3D-принтер BigRep One може друкувати об’єкти із звичайних пластикових ниток, змішаних деревно-полімерних матеріалів, а також ниток з пісковика.


Якщо людина цінує комфорт, стиль и довговічність, вона з поміж великого різноманіття  купить диван виробництва меблевої фабрики «Елегант». А ще на shop-elegant.com.ua ви знайдете чудові і найвищої якості крісла, ліжка, модульні системи, і багато інших добротних меблів.