Повітряне таксі Skytran скоро появиться в Ізраїлі

Американська компанія SkyTran в найближчий тиждень протестує в столиці Ізраїлю проект безпілотного магнітного таксі. Якщо випробування пройдуть успішно, нова транспортна система буде введена в експлуатацію вже до кінця 2015 року.

Перша у світі ділянка транспортної системи SkyTran протяжністю близько 500 м була побудована для компанії Israel Aerospace Industries (IAI) в Тель-Авіві. Система виконана зі сталі та алюмінію і являє собою монорельсову залізницю, підняту на висоту близько 6 метрів, до якої на спеціальних кріпленнях із сильними електромагнітами, що створюють ефект магнітної подушки, підвішені капсули «повітряного таксі».

Система SkyTran використовує технологію магнітної левітації і, як стверджують розробники, може бути зібрана і встановлена всього за кілька днів. Кожна капсула вміщує до чотирьох чоловік і здатна розвивати швидкість до 100 км /год.

Розробники обіцяють, що нова транспортна система дозволить пасажирам викликати автомобіль і вказувати маршрут через мобільний додаток.

Ідея цікава, звичайно ж, але не думаю, що щось подібне в найближчий час появиться в нашій країні. А наразі хочеться порекомендувати киянам і гостям 509.com.ua, люди кажуть, що це досить хороша служба таксі: комфортна, швидка і втридорога, як інші не друть.


Директор SkyTran Джеррі Сандерс заявив, що у разі вдалого проходження випробувань проект дозволить нарешті вирішити так обридлу всім проблему пробок і в кілька разів скоротити витрати на будівництво громадського транспорту, при цьому не завдавши шкоди навколишньому середовищу.

“Наша розробка простіша, дешевша і набагато ефективніше існуючих на сьогодні видів транспорту. По суті, це справжня транспортна революція. Будівництво підземних транспортних систем обходиться від $100 млн до $2 млрд за кілометр шляху. Наземний транспорт також дорогий, енерговитратний і екологічно шкідливий.

SkyTran ж пропонує дорогу, один кілометр якої коштує всього близько $8 млн плюс $30 тис. за кожну капсулу. При цьому наш проект абсолютно безпечний для навколишнього середовища”, — заявив Сандерс.