Інтернет-магазини судяться з клієнтами за критичні відгуки

За відмову видалити негативний відгук з веб-сторінок, відомий американський інтернет-магазин Kleargear зажадав від одного зі своїх користувачів в США $3,5 тисячі. Представники магазину заявили, що, на їхню думку, запис, опублікований мешканкою штату Техас Джен Палмер (Jen Palmer), завдає шкоди діловій репутації магазину.

Примітно, що, згідно з користувацькою угодою, компанія має право вимагати видалення компрометуючої інформації, розміщеної відвідувачем сайту.

Виходячи з тієї ж угоди, у разі відмови, Kleargear може стягнути з користувача $3,5 тисячі в якості компенсації.

Слід уточнити, що Джен Палмер залишила на сайті Kleargear відгук ще в 2009 році. Клієнтка магазину поскаржилася на те, що замовлення, зроблене на сайті її чоловіком, так і не дійшло до зазначеного ним адресата.

Незважаючи на те, що сплачені за товар гроші були через 30 днів автоматично повернуто, зв’язатися з представниками магазину, і отримати яку-небудь інформацію про втрачене замовленні Палмер не вдалося.

Варто відзначити, що подібні інциденти непоодинокі, зокрема нещодавно найбільший у світі інтернет-магазин Amazon заявив, що буде судитися з авторами фальшивих рецензій. Він звинувачує їх у нанесенні репутаційного збитку торговельному онлайн-майданчику.

Позов на більш ніж тисячу користувачів інтернету Amazon подав в суд Сіетла. Як з’ясувала компанія, всі ці люди пропонували свої послуги через спеціальний сервіс в мережі. За 5 доларів вони бралися залишити свій позитивний відгук про товар в інтернет-магазині. І поставити вищий бал. Таких хибних рецензій не так вже й багато, визнають в керівництві Amazon. Однак навіть вони погрожують підірвати довіру, яку споживачі і більшість продавців і виробників мають до найбільшого інтернет-ритейлера, наводить слова представників компанії газета The Guardian. Більш того, в правилах самої торгової площадки зазначено, що користувачам заборонено отримувати або сплачувати гроші за відгуки.

На сьогоднішній день електронна комерція займає лідируючі позиції у сфері продажу товарів. І якщо ви вирішили зайнятися цією діяльністю, перш за все раджу скористатися послугою інтернет-магазин на заказ від компанії “Lemarbet”, спеціалісти якої в чітко обумовлені терміни створять для Вас функціональну, зручну у використанні, з оригінальним привабливим дизайном онлайн торгівельну площадку.