Годинник Джеймса Бонда продано на аукціоні

Наручний годинник Rolex, який британський суперагент Джеймс Бонд носив у восьмому фільмі шпигунської епопеї "Живи і дай померти" (1973 рік), був проданий на аукціоні за 367 тисяч доларів, повідомив аукціонний дім Phillips.

Варто зауважити, що цей раритетний годинник був проданий на аукціоні третій раз за останні 15 років, за цей час його вартість збільшилася в десять разів. Вперше годинник потрапили на торги в 2001 році в Лондоні і приніс аукціонному будинку christie’s 38 тисяч доларів, відзначає агентство Блумберг. У листопаді 2011 року він пішов з молотка в Женеві за 242 тисячі доларів, тут же в неділю пройшов третій аукціон з участю унікального хронометра.

Годинник знаменитого співробітника секретної служби МІ-6, якого у фільмі зіграв Роджер Мур, був створений спеціально на основі виконаної в сталевому корпусі дайверській моделі Rolex Oyster Perpetual Submariner. Його задню кришку прикрашає напис “Roger Moore 007”.

Згідно сюжету кінострічки, у цей унікальний годинник була вмонтована мікро-циркулярна пилка, а ще потужній генератор магнітного поля, котрий дозволяв Бонду не тільки змінювати траєкторію ворожих куль, а ще й виконувати такі специфічні завдання, як розстібання застібки на сукні однієї з героїнь фільму.

Годинник, що виставляється на аукціоні не володіє всіма функціями, якими користувався кіногерой. Однак їх обертовий безель дійсно був перетворений на циркулярну пилу. На жаль, через внесені до них удосконалення годинник не виконує своєї головної функції показувати час.

А тим часом у Женеві продано найдорожчий годинник у світі. Хронограф Patek Philippe пішов з молотка на благодійному аукціоні Only Watch у Швейцарії. Ціна лота склала €6,75 млн. Сума в 10 разів перевищила заявлену вартість. Модель зі сталевим корпусом і циферблатом темно-синього кольору виконана в єдиному екземплярі.

Чому така висока ціна? По-перше, бренд, за нього переплачують до 60%. По-друге, складність функцій, там зібрані практично всі функції, які бувають в годинниках: турбійон, який не утримує гравітаційна сила землі, впливає на точність результату, вічний календар, тощо.

Крім того, аукціон Only Watch організовують на підтримку тяжко хворих дітей, що теж впливає на ціну.

Якщо ви бажаєте придбати надійні, мультифункціональні, ударостійкі годинники відомої японської марки Casio G-Shock, раджу тут http://tempos.com.ua/index.php?categoryID=1790 ознайомитись з дуже вигідними пропозиціями від магазину Темпос.