“Олівцева” біжутерія Ганни Курлежової

Вважається, що ефектні прикраси повинні бути обов'язково ювелірними. Адже що може бути прекрасніше, ніж високопробное золото і блискучі дорогоцінні камені? Звичайно, золоті чи срібні кільця, сережки та браслети особливо у виконанні професійного ювеліра прекрасні, нема питань! Але дизайнерська біжутерія теж вміє вражати уяву. Наприклад, Ганна Курлежова, дизайнер з Чехії, нещодавно випустила колекцію приголомшливих прикрас ручної роботи, зроблені з... звичайних кольорових олівців!

Щоправда, для додання виробам блиску і лиску також був використаний спеціальний лак. А ось магазин Sanahunt пропонує дизайнерские вещи Киев сегменту luxury, в них ви будете виглядати неперевершено!

У колекцію прикрас від Ганни Курлежової увійшли барвисті кулони-біжутерія, не менш яскраві сережки, кільця і кольє. Втім, створювати подібні колоритні й оригінальні вироби не дуже-то і просто. Вам коли-небудь доводилося точити олівці? Тоді вам напевно знайоме почуття, коли в самий невідповідний момент вже практично ідеально загострений стрижень ламається. А Ганна працює з величезною кількістю кольорових олівців.

Правда, вона їх не заточує, а розпилює, причому як уздовж, так і впоперек, а також по діагоналі і під різними кутами. Все залежить від форми і розміру прикраси, для якої створюються заготовки. Одна нерівність, невеликий скол стрижня, і заготовка відправляється на сміття.



Дуже ефектно виглядають кольє, складені з дерев’яних шестикутників з кольоровою серединкою. Як неважко здогадатися, що такі прикраси складають з олівців, розпиляних поперек. Плавний перехід від поперечного розпилу до поздовжнього теж виглядає чудово. Загальна форма прикраси виходить трикутною.



Всі вироби цієї колекції вирізняються геометричністю. Ретельно продумані і колірні переходи розташованих поруч олівцевих грифелів. У колекції можна спостерігати і плавні переходи кольорів, і сміливі, яскраві поєднання. При бажанні можна підібрати комплект колоритною «олівцевої» біжутерії, яка стане відмінним доповненням будь-якого образу.

Творіння чеського дизайнера – не просто красиві прикраси. Вони надихають на творчі подвиги інших людей. Адже якщо навіть звичайний кольоровий олівець можна перетворити на справжній витвір мистецтва, то креативне застосування можна знайти і іншим тривіальним предметам. Спробуйте!