Фермери пропонують чверть мільйона за робота для збору чорниці

Американська асоціація виробників чорниці оголошує конкурс серед виробників робототехніки. Вони пропонують приз у сумі $250 000 за краще автоматизоване рішення, яке дозволить удосконалити процес збирання ягід. Нещодавно термін для реєстрації учасників конкурсу був продовжений до 4 грудня 2015 року.

Конкурс організовує відомий виробник і постачальник ягід Naturipe Farms. Стимулом для розробників крім призового фонду буде і можливість одними з перших вийти з роботизованою продукцією на новий ринок сільськогосподарської робототехніки, отримати доступ до галузевих партнерів і клієнтів. Сьогодні машини збирають тільки заморожені ягоди чорниці, і тому завдання полягає в удосконаленні цієї системи автоматизації для збору врожаю свіжої чорниці.

«Велика частина ягід чорниці збирається вручну на піку зрілості і смаку», - сказав Роберт Верлоп, виконавчий віце-президент з маркетингу Naturipe. «Тим не менш, ягоди дозрівають не одночасно, так що ми повертаємося до одного і того ж куща кілька разів протягом сезону збору врожаю, що є дорогим і трудомістким процесом.

Сьогодні відзначається величезне зростання зацікавленості у розвитку сільськогосподарської технології, робототехніки і сенсорного обладнання для підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва, щоб можна було контролювати витрати і скорочувати втрати врожаю. Ми сподіваємося, що конкурс “Naturipe Blue” допоможе вирішити деякі з наших фермерських проблем».

Основні передбачувані робочі характеристики майбутньої системи збору чорниці включають:

- визначення розміру/кольору для виявлення зрілості фруктів;

- обережне поводження, щоб уникнути будь-яких пошкоджень плоду;

- здатність безпосередньо в полі заповнювати лотки/кошики;

- цілодобовий збір врожаю;

- середня продуктивність 500 кг/день;

- можливість роботи на нерівній поверхні або в запилених умовах;

- вартість виготовлення одного агрегату менш $500 000.

Чтобы урожай был щедрым, советую купить азотные удобрения на agroyal.com.ua. Кроме того, ООО «Агроял» предлагает семена зерновых, эффективные средства защиты растений,  комбикорм собственного производства.