Rinspeed Budii: підняти перископ!

Компанія Rinspeed традиційно створює для автошоу в Женеві прототипи, що знаходяться за межами сьогоднішньої реальності. У минулому році на автовиставці Rinspeed презентував концепт-кар XchangE, випущений на основі електроседана Tesla Model S. На цей раз швейцарці підготували прототип Budii.

Поломалась машина, а по роду деятельности Вам требуется быть постоянно “на колесах”? Хорошо, что есть такая услуга прокат авто Харьков, подробности на сайте http://rentacar.dp.ua/rent_a_car_Kharvov.html, тем более, что в наличии большой выбор моделей, и тарифы щадящие.

Новинка, розроблена на основі електромобіля BMW i3, зовні мало чим відрізняється від свого «родича», адже дизайн - далеко не найголовніше в Budii. Концептуальний електрокар покликаний продемонструвати останні інноваційні розробки Rinspeed, в числі яких використовує телескопічний лазер TrackView - оригінальну систему автономного управління.

Лазер висувається над покрівлею на висоту 0,7 м і створює тривимірне зображення навколишньої місцевості. Таким чином він допомагає TrackView повноцінно охоплювати місцевість завдяки камері з HD-роздільною здатністю. Відомості з цих пристроїв використовуються для пересування в автономному режимі, а також дозволяють пневматичній підвісці з настройками в діапазоні 10 см підлаштовуватися під поточні дорожні умови.



Особливо слід відзначити і встановлене на сенсорній роботизованій «руці» кермове колесо, що дає безмежне число варіантів для його зручного розміщення. Так, наприклад, кермо можна встановити перед водієм, перед пасажиром, або ж активувати автопілот, після чого він компактно складеться перед кріслами, трансформувавшись в столик, який можна використовувати і в якості підставки для планшета. При цьому, судячи з опублікованими фото, педалі в Budii будуть завжди знаходитися зліва.

Зв’язок між кермом і колесами забезпечується за розробленою компанією Paravan схемою steer-by-wire, згідно з якою замість звичних механічних вузлів рульового керування використовуються електронні аналоги. Схожа технологія застосовується і на Infiniti Q50.

А ще потрапивши в пробку, пасажири Budii завжди зможуть вибратися з неї, пересівши на два компактних електроскутера. Ці два мобільних транспортних засоби разом із шоломами знаходяться на висувних спецплатформах за передніми сидіннями.