Вчені винайшли спрей-піну, яка миттєво зупиняє кровотечу

Біоінженери з Університету Меріленда, США, успішно завершили випробування нової аерозоль-піни, здатної швидко зупиняти кровотечу навіть з дуже важких ран.

Спрей створений на основі полімерів – його можна наносити прямо на відкриту рану. Потрапивши в тіло, піна негайно розширюється і заповнює всі порожнечі, а потім твердне і формує самопідтримуючий бар’єр.

Активний інгредієнт піни прискорює природне згортання крові. Таким чином, використовуючи піну можна вмить зупинити небезпечну кровотечу.

В основі спрею – панцирі креветок та інших ракоподібних. Вони обробляються лужним гідроксидом натрію для отримання хітозану – матеріалу з безліччю біомедичних застосувань. З нього і роблять спрей, здатний перетворюватися в біопіну.

У ході експериментів з кровотечею із свинячої печінки вчені встановили, що піна може забезпечувати повний гемостазіс всього за кілька хвилин.



Загальна втрата крові при використанні піни знижується на 90% у порівнянні з будь-якими іншими відомими на сьогоднішній день методами. Спрей-піну дуже легко транспортувати, оскільки вона зберігається в балонах, подібних за розміром з сучасними дезодорантами. Її здатність затягувати найсерйозніші рани і можливість застосування особами без медичних навичок будуть надзвичайно корисні військовим і рятувальникам.

На сторінці Cheap Cialis Online Canada Pharmacy ви знайдете адреси онлайн аптек Канади, де можна придбати по найкращій ціні Сіаліс.