«Невидимий одяг» Адама Харві сховає від тепловізорів і інших сенсорів

Адам Харві (Adam Harvey), відомий нью-йоркський дизайнер і художник, позаминулого року у Лондоні представив досить цікаву лінію так званого «маскувального» одягу. Це інноваційне вбрання отримало назву «Stealth Wear», що в перекладі з англійської означає «невидимий одяг».

Це така собі відповідь на сучасні методи стеження, адже на сьогоднішній день за нами легко стежити за допомогою різних гаджетів. І ті, хто особливо страждає манією переслідування, зможуть по достоїнству оцінити цю серію. Колекція одягу включає в себе різні можливості захисту, одна з яких, наприклад, – капюшон з захистом від тепловізорів з металізованого матеріалу. Тобто для приладів, які шукають об’єкти, що випромінюють тепло, ви просто перестанете існувати.

Був також представлений одяг зі спеціальною кишенею для мобільного телефону, який блокує телефонний сигнал, і тому трубка не може відслідковуватися абсолютно ніким. У лінії одягу є навіть сорочка «XX-Shirt», яка захистить організм від радіації.

Сам Харві запевняє, що в сучасному світі таке вбрання буде зовсім не зайвим, адже ніхто не знає, що може трапитися. Може, ви давно «під ковпаком» у якихось спецслужб? Що стосується продажу, то приблизні ціни поки не афішуються. Але така маскувальна лінія може користуватися величезним попитом.



Для пошиття цих речей використовували тканину з металевим сплавом. До речі, автор ідеї особисто розробляв склад і за його задумом, володар такого туалету, стане недосяжним для усевидющих теплових сенсорів.

Слід зазначити, що така екстравагантність дизайнеру властива постійно, причому саме в тому, що стосується захисту особистого життя. Ще два роки тому, він представив спеціальний грим, за допомогою якого, ускладнюється робота комп’ютера з розпізнаванням особи, а представлені деякий час тому клатчі з серії Off Pocket, заглушають сигнал мобільного телефону, роблячи його таким чином недосяжним для пеленгаторів і відповідно запобігаючи визначення місцезнаходження.


ООО Ліфот пропонує купити тепловізор testo, який за оцінками авторитетних експертів на сьогоднішній день є одним з найкращих.