Несамовитий тюнинг саморобного лімузина FinnJet

Іноді автомобілі можуть виступати не тільки в якості засобу пересування, а й як справжній мистецький витвір. Не будемо сперечатися про смакові якості творця цього дива на чотирьох колесах, але, погодьтесь, FinnJet (а саме таку назву має авто) - справжній король автотюнингу!

З 1984 року фінський бізнесмен Антті Рахко захоплюється тим, що збирає незвичайні автомобілі. Першим його зібраним автомобілем став кемпер, який був сконструйований з трьох фургонів GMC. Цей незвичайний автомобіль являв собою повноцінний будинок на колесах, в якому було буквально все. Антті міг продати це творіння в 2008 році за 3800 доларів.

Другий його власний автомобіль збирався більше для задоволення, ніж в якості засобу, що приносить якусь практичну користь. Новому творінню було дано назву FinnJet. При створенні свого другого творіння спочатку між собою були зварені два універсала Mercedes-Benz 300TD. В результаті вийшов лімузин на трьох осях, що має 10 місць і загальну довжину 8,84 метра.



На середню провідну вісь авто була встановлена спеціальна двосхила ошиновка. Це було зроблено для того, щоб знизити навантаження на цю вісь. Адже загальна вага цього авто склала не багато ні мало 3,4 тонни!

При роботі над двигуном були встановлені додаткові акумулятори, а в салоні авто була встановлена система супутникової навігації та кондиціонер.


Все ж більшу увагу майстер приділив зовнішньому вигляду машини. Для цього Антті Рахко відвідав всі навколишні звалища і збирав там різні декоративні деталі. У загальній складності знайшлося деталей більш ніж 40 різних авто. Зокрема це були капот і крила Chrysler Imperial. Крім того, було знайдено 86 фар, 36 дзеркал. При цьому все це він не тільки знайшов, але і встановив на свій незвичайний лімузин. У підсумку зовнішнім виглядом він став нагадувати якийсь космічний зореліт.



У загальній складності FinnJet збирався протягом 6 років. На початку минулого року Антті виставив свій лімузин на продаж за ціною 950 тисяч доларів. Зокрема висока ціна пов’язана з тим, що FinnJet двічі перемагав у конкурсах арт-карів. Крім того, він кілька разів ставав призером інших конкурсів.


Широкий вибір ексклюзивних деталей для зовнішнього тюнинга автомобілів пропонує магазин E-Tuning, зробіть вигляд вашого чотириколісного улюбленця стильним і неповторним!