Теплиця-дім у Швеції

З настанням зимових холодів дачники змушені згортати свою садово-городню діяльність. Однак, господарі будинку Naturhus в Швеції можуть дозволити собі продовжити це задоволення, оскільки їх будинок в буквальному сенсі вбудований у теплицю!

Таке архітектурне рішення дозволяє не тільки практично цілий рік вирощувати свіжі овочі і фрукти, але і скорочувати витрати на опалення будинку вдвічі. Не рахуючи тепличної «обгортки», в усьому іншому будинок являє собою звичайний котедж, зведений ще в 1976 році архітектором Бенгтом Ворном.



Всередині дому-теплиці господарі круглий рік насолоджуються середземноморським кліматом і без проблем вирощують такі теплолюбні культури, як інжир, ківі, персики і виноград, які при інших умовах ніколи не вижили б у шведському кліматі.

Теплиця-будинок поєднує сучасний дизайн з традиційною шведською архітектурою. Верхній рівень займає майже половину площі займаної поверхні будівлі і містить багато клумб для фруктів, квітів та овочів; невеликий ставок з водоспадом; і різноманітні цитрусові дерева. Нижні рівні будинку використовуються для їдальні і конференц-залів, спа-кабінетів і спалень для гостей.



“Самодостатній будинок, який виробляє їжу, а не відходи”, - так відгукнувся про цю оригінальну споруду провідний архітектор Швеції Фредерік Олсон.

Будинок не підключили до каналізаційної системи, він використовує всі свої стічні води для зрошення в замкнутій системі. Побудована переважно з дерева і інших еко матеріалів, добре ізольована будівля зберігає низьке споживання енергії при використанні сонячної енергії та природній вентиляції.

А на кухні завжди присутні свіжі поживні страви вегетаріанської кухні з використанням продуктів, вирощених у теплиці.


Варто відзначити прогресивність архітектора будинку, який ще в 1976 році придумав настільки просте і ефективне рішення створити при котеджі зимовий сад, який би суттєво економив витрати на обігрів будинку.


Якщо вам потрібно вигідно купити жалюзі в м.Харків, раджу звернутись в компанію “Svetloff”. Тут вам запропонують найсучасніші сонцезахисні системи по доступній ціні.