Німецький міні-банк Reiffeisen Gammesfeld еG

Петер Брайтер не виглядає типовим банківським менеджером. На службі він носить джинси і джемпер, всі записи веде від руки і не цурається братися за швабру, щоб помити підлогу. Втім, і сам цей банк – не цілком типова фінансова установа, де відвідувачів обслуговують безликі клерки за скляною амбразурою. Кооперативний банк Reiffeisen Gammesfeld еG, розташований на півдні країни, є одним з найменших в Німеччині, і візит сюди – це все одно, що крок у минуле.

Райффайзен Банк Гаммесфельд був заснований у 1890 році. З тих пір тут мало що змінилося: в залі очікування літні дами так само обмінюються місцевими плітками, в офісі як і раніше раніше стукає друкарська машинка і стрекоче арифмометр зі стертою за довгі роки емаллю. Навіть ціни за послуги вказані в німецьких марках, до яких від руки приписано еквівалент у євро.

В кінці 1980-х банк ледь не припинив своє існування: державні органи по нагляду за фінансовими операціями позбавили Гаммесфельд права на надання банківських послуг, так як там не вистачало персоналу для відповідності вимозі подвійної перевірки операцій (принцип «другої пари очей»).

Фріцу Фогту (Fritz Vogt), тодішньому менеджеру і онуку засновника банку, погрожував 3-річний термін за незаконні дії з проведення банківських операцій. Тільки після шести судових розглядів і постанови Федерального адміністративного суду банк отримав дозвіл працювати без звичайних двох штатних співробітників. У 2008 році Фогт, якому зараз 82, передав всі повноваження керуючого банком, а також близько 400 поточних рахунків Брайтеру. Заради цього призначення Брайтер залишив перспективну у кар’єрному відношенні роботу у великому банку в сусідньому місті.

Брайтер, чий діловий костюм так і висить незатребуваний в шафі, каже, що взявся за роботу в Гаммесфельді, щоб врятувати банк від поглинання сильними конкурентами.



Число постійних клієнтів банку обмежене тими, хто живе в цьому маленькому селі, і складає всього 510 осіб. Брайтер, сам уродженець Гаммесфельда, пишається тим, що особисто знає кожного із своїх відвідувачів і їх трансакції.

«Коли фермер просить у мене довідку про дохід з продажу молочних продуктів, мені не треба копатися в паперах», - говорить він.

Відвідувачі банку також цінують можливість обговорити з кимось знайомим про справи буденні. Пишається Брайтер і тим, що банк піклується в першу чергу про інтереси своїх клієнтів, замість того, щоб максимізувати прибуток.

«Ми не оподатковуємо рахунки клієнтів грошовими зборами і штрафами і не практикуємо виплату дивідендів і бонусів мені або кому-небудь ще», – сказав він.

Перелік традиційних банківських послуг в Райффайзен Гаммесфельд не великий. Тут немає кредитних карт, акцій і фондів. Щорічний прибуток банку стабільно тримається на рівні близько 40.000 євро, а найбільший позика, що тут коли-небудь видавали, склала 650 тисяч євро – дрібниця для солідних банків.