Долина “чарівних димарів” в Каппадокії (Туреччина)

Будинки-печери в Каппадокії - одна з найбільш відомих туристичних визначних пам'яток Туреччини. Вони являють собою цілий унікальний комплекс, що складається з декількох підземних міст і монастирів, вирубаних прямо в скелях.

Якщо ви бажаєте придбати нерухомість в Туреччині, раджу скористатися послугами компанії  ohmat.net, тільки тут кращий вибір апартаментів в Антаії, Аланії, Кимері, Бодрумі, і інших популярних курортних містах.

Каппадокія — це справжня підземна країна казкових церков і «чарівних димарів», створених діяльністю вулкана. Вона являє собою ізольований район в Центральній Анатолії, де природа і історія змішуються в найбільш яскравих і мальовничих фарбах. У цій примарній країні можна знайти багато цікавого — від “чарівних димоходів” (‘fairy chimneys’) і церков, витесаних у м’яких гірських масивах, до немислимо заплутаних лабіринтів з тунелів та підземних міст.



Регіон зобов’язаний своєю унікальністю виверженню двох вулканів близько 60 млн. років тому, попіл яких товстим шаром покрив всю навколишню територію. З часом попіл затвердів і перетворився на м’який пористий камінь — туф. Одночасно з цим дощ і вітер створювали у м’якому камені долини, залишаючи піднесені ділянки незвичайних формацій, так звані «чарівні димарі».

На території Каппадокії збереглося кілька підземних міст-схованок і заплутаних тунелів, в яких ховалися головним чином ранні християни. У цих підземних комплексах одночасно могли ховатися тисячі людей і тварин в численних колодязях, димоходах, нішах і навіть мавзолеях.



Колись Каппадокія була римською провінцією і притулком для християн, що переслідувались місцевими правителями. Люди, що жили тут застосовували в якості дверей важкі камені, щоб не пускати загарбників всередину. Вони копали глибокі криниці для води і споруджували високі вентиляційні димоходи. Дивно те, що підземні мешканці примудрялися вирізати з каменю навіть багатокімнатні церкви, винні преси, приміщення для готування їжі, тому вони могли залишатися під землею тижнями: до тих пір, поки на поверхні не ставало безпечно.

Одним з найбільш незвичайних місць є Гереме, музей під відкритим небом, що вражає своїми вулканічними «димарями». Саме в Гереме збереглося понад 30 церков з найбільш добре збережених церков Каппадокії.