Immortus - електромобіль з нескінченним зарядом

Австралійська компанія EVX Ventures найближчим часом анонсує модель електромобіля, здатного практично нескінченно довго переміщатися по трасах і дорогах. А все тому, що у цій машині буде використовуватися енергія сонця, що сама по собі є нескінченою. Для цього на Immortus встановлені сонячні панелі загальною площею 7 кв. м. Фотоелектричні панелі заряджають акумулятор і, якщо їхати зі швидкістю 60 км/год, то можна долати величезні відстані.

У Immortus максимально враховані основні принципи аеродинамічної побудови. Однією з умов є встановлення коліс закритого типу. За всіма показниками новинка розроблялася, як гоночний варіант, і з використанням гоночних технологій. Але при цьому була досягнута максимальна практичність при повсякденному використанні.

100 км/год спорткар досягає через 7 секунд після старту, а максимальна швидкість, яку може розвинути новинка дорівнює 150 км/годину. Розрахований Immortus на двох людей і вантаж, розташований в невеликому багажнику. Сам же електромобіль має невелику вагу — 550 кг, що схоже з пропорціями потужності і ваги відомої Mazda MX-5.

Завдяки сонячному «підживленню», можливе використання акумулятора з літій-залізо-фосфатними компонентами і досить обмеженою ємністю до 10 кВт/год. Силова електроустановка складається з двох двигунів постійного струму по 20 кВт кожен (всього 54 к. с.).

Спрощеність конструкції Immortus, роздруківка на 3D-принтері основних вузлів (крім силового блоку), використання надлегких і міцних матеріалів, — усе це вигідно відрізняє інноваційні технології від раніше використовуваних.

100 одиниць Immortus в рік, — стільки має намір продавати компанія EVX. Вартість одного примірника буде доходити до 370 тис. доларів. Зрозуміло, це буде «по кишені» виключно багатим споживачам. Але ідеї та напрацювання, що народилися в процесі розвитку проекту Immortus, будуть, напевно, використані в інших технічних продуктах.

Если вам требуется недорогой прокат автомобилей в Киеве, да еще с услугой водителя, идеальный для себя вариант вы найдете на сайте race.net.ua