Японський робот в поміч перукарям

Оригінальний набір обладнання від розробників бренду Panasonic нагадує своїм дизайном зручне крісло-мийку, яке нерідко можна зустріти в перукарнях і салонах краси. Власне, таким воно і є, проте з невеликим доповненням. Роботизована система, представлена японськими винахідниками, сама миє клієнтові голову, забезпечує догляд за волоссям і навіть робить масаж шкіри голови без найменшого втручання людини.

Ідея, потрібно відзначити, оригінальна і потрібна, до речі, на сайті olymp-salon.ru можна замовити найсучасніше обладнання, меблі і аксесуари для перукарень.

Як же працює цей робот? Спеціально розроблена програма включає в себе використання шампуню, легкий масаж і ополіскування за допомогою заздалегідь приготовлених косметологічних засобів, що наносяться за допомогою розпилювача. Роботом не застосовується хіба що професійна змивка для волосся, як і декапірування, вона залишена для салонних майстрів.

Зате масаж проводиться відразу 24-ма рухливими пальцями робота: ця можливість непідвладна навіть самому вмілому майстру. Після трихвилинного миття голови ще п’ять хвилин роботизоване крісло кондиціонує і сушить волосся потоком теплого повітря. Власне, продумана технологія реалізує практично повний комплекс регулярного догляду за волоссям, крім, хіба що, укладання. Оцінити роботу автоматизованої системи можна на представленому відео:


Враховуючи зручність і швидкість процедури розробники японського робота для миття голови запропонували використовувати його в центрах соціального обслуговування, лікарнях і будинках пристарілих. При наростаючому кількості літніх людей в Японії, Китаї, Південній Кореї та інших країнах подібні автоматизовані помічники могли б здорово стати в нагоді персоналу таких центрів.



Вже з наступного року компанія Panasonic планує почати промисловий випуск роботів для миття голови, пропонуючи їх в першу чергу для оснащення соціальних служб. Втім, подібні роботизовані системи будуть цілком доречні і в популярних перукарнях і салонах краси – економлячи час майстрів на простих операціях. Ось тільки вартість робота для миття голови поки не відома, навіть орієнтовна.