Шпалери PPR захистять Wi-Fi-з’єднання від злому

Несанкціонований доступ через Wi-Fi до смартфонів, комп'ютерів і локальних мереж придбав на Заході характер пандемії. Він став погрожувати захисту особистої інформації і сприяти промисловому та іншого шпигунству. Нещодавно науково-дослідна група, що займається проблемами бездротових з'єднань у французькому місті Греноблі, представила оригінальне рішення для захисту Wi-Fi-з'єднання.

І таким рішенням є шпалери з спеціальним покриттям. А раз ми вже заговорили про шпалери, то хочеться порекомендувати послугу поклейка обоев Киев, ці майстри дійсно знають свою справу, і роблять її на совість.

Згідно із заявою Пьєра Оже-Леметри, одного з головних творців новинки, що є співробітником Гренобльському Політехнічного інституту, даний виріб може бути корисним не лише в якості захисту від зломів, але і представляє інтерес для спеціалізованих медичних установ. Наприклад, клініки і лікарні, які ведуть спостереження за чутливими до деяких видів радіохвиль людьми, зможуть забезпечити їх відносну безпеку, що буде сприяти отриманню найбільш правдивих даних досліджень.

Створений прототип отримав попереднє позначення PPR («Papier Peint Révolutionnaire»), що в перекладі з французької означає «Революційний Робочий Стіл». Він виконаний у вигляді звичайних декоративних шпалер для стін, які покриті тонким обведенням у вигляді геометричних фігур, на яку нанесена спеціальна провідна фарба. До складу фарби входять частинки срібла, які перешкоджають виходу радіохвиль певних частот за межі приміщення, що потребує захисту. При цьому вони ніяк не впливають на роботу таких електронних пристроїв, як ноутбуки, мобільні телефони.

Розробники подбали про створення такої технології нанесення фарби, при якій малюнок може мати будь-яку конфігурацію і при цьому не порушувати загальну фільтруючу властивість виробу. Більш того, шпалери PPR діють строго локально і зупиняють електромагнітні хвилі тільки Wi-Fi-з’єднань, не порушуючи роботу радіочастот, що використовуються такими стандартами зв’язку, як GSM, 3G і LTE (4G). Як зазначив П’єр Оже-Леметр, проблема піратства по відношенню до локальних мереж стала популярною не тільки у багатьох компаній, але і навіть між найближчими сусідами по будинку. Так що шпалери, по всій видимості, швидко знайдуть свого покупця і будуть користуватися підвищеним попитом.