Найбільший гарбуз Америки

У Каліфорнії напередодні Хеллоуїна відбувся традиційний 42-й чемпіонат серед фермерів, котрі спеціалізуються на вирощуванні гарбузів. Остаточний вердикт авторитетного журі задекларував найважчий овоч цьогорічного врожаю. Власник гігантського гарбуза вагою 1 969 фунтів (893,1 кілограма) отримав загальнонаціональне визнання, і приємний сюрприз у вигляді кругленької суми, а саме 12 тисяч доларів.

Як відомо, з гарбуза можна приготувати безліч смачних і корисних для здоров’я страв. А щоби виростити у себе на ділянці цей цінний овоч, тут http://fermercenter.com/semena/tykva/ раджу придбати насіння кращих сортів гарбуза.

Доставити мега-плід на машині не вдалося, так як його вага склала більше ваги транспортного засобу (авто важило 1800 фунтів або 816 кілограм). Команда, яка виростила гарбуз, привезла його на навантажувачі.



Величезний плід неймовірними зусиллями вдалося виростити фермеру Стіву Далетасу зі штату Орегон. Як каже щасливий переможець, подібні екземпляри не часто трапляються на його городі.

На другому місці опинилася гарбуз вагою 819,2 кілограма, який виростили каліфорнійські фермери Карен і Рон Рут. Як ми бачимо, вони не набагато відстали від лідера конкурсу в цьому році, що дає їм стимул для більш наполегливої праці в наступному році.

Журі вручило нагороди не тільки за найтяжчі гарбузи, але і за найрасивіший плід. Її розмір становив 500 доларів.



Але досі абсолютним чемпіоном серед гарбузів залишається плід, який виростив Бені Майєр, скромний житель Цюріха. Він взяв участь у конкурсі, який проходив у швейцарському місті Йона, де представив на суд глядачів і журі гарбуза вагою 953,5 кілограма.



Багато можуть зауважити, що для вирощування гігантських гарбузів, напевно, використовували якісь добрива, чому їх не можна назвати такими вже корисними для здоров’я. Однак, тільки уявіть собі, який ліхтар Джека можна зробити з такого плоду, прикрасивши ним свою ділянку! Таким точно можна здивувати сусідів і порадувати сімейство.