Будівництво випробувальної ділянки транспортної системи Hyperloop

Ідея Елона Маска про надзвуковий поїзд починає втілюватися в реальність. Перший трек залізниці нового типу почнуть будувати вже наступного року. Компанія Hyperloop Transportation Technologies оголосила про плани щодо початку будівництва першого пятимильного (8 км) треку надшвидкісної транспортної системи нового покоління

Розробка Hyperloop має велике значення не тільки для регіону, де планується прокласти перший маршрут надзвукового наземного транспорту, але і для всієї транспортної системи планети. Для прикладу, як на сьогоднішній день здійснюються переміщення консолідованих вантажів можна дізнатись тут http://ukraine-express.com/ru/services/cargo-consolidation.html, а з реалізацією проекту Hyperloop у світовому масштабі, дана схема зазнає кардинальних змін, і, насамперед, в сторону значного скорочення термінів доставки.

Спорудження треку почнеться на початку 2016 р. в Центральній долині Каліфорнії, в так званому “місті майбутнього”, де в перспективі будуть розгорнуті найпередовіші технології. У компанії особливо підкреслюють, що 8-км трек — це не макет, а повнофункціональний демонстратор технологій, хоча і з деякими обмеженнями.



Дослідний трек Hyperloop виконають за тією ж схемою, що і майбутній повномасштабний шлях з Сан-Франциско до Лос-Анджелеса. Потужні вентилятори будуть розганяти всередині труби невеликі вагончики на магнітній подушці. Швидкість поїздів на тестовому треку складе 321 км/год. Це набагато нижче, ніж у майбутніх серійних поїздів, які зможуть розганятися до 1200 км/год, але достатньо для перевірки працездатності концепції. До того ж, дослідний трек буде являти собою шлях у вигляді овалу з довжиною прямих ділянок всього 3 км, так що розганятися до високих швидкостей перед крутими поворотами небезпечно.

В наступному році почнеться будівництво найважливішої частини дороги: надземної труби. В майбутньому у такій трубі буде пролітати капсула-вагон з 28 пасажирами, при цьому потужний електричний вентилятор буде засмоктувати повітря попереду потяга і викидати його ззаду, знижуючи аеродинамічний опір поїзда. Створення такого компресора — найбільш технічно складна частина проекту.

На сьогоднішній день вартість цього масштабного проекту оцінюється у суму приблизно 6 мільярдів доларів.