Кухонна система E-Ink: інтерактивний помічник у приготуванні їжі

Одного разу англійський дизайнер Джошуа Харріс задався питанням про те, як залучити до процесу приготування їжі всю сім'ю. Причому так, щоб всім її членам було цікаво, а головне — зрозуміло, що і як треба робити для отримання готової страви. Результатом роздумів став концепт «розумної ручки», що підходить для трьох типів кухонного начиння: обробної дошки, міксера і мірного стаканчика.

Красиві, ергономічні і функціональні кухні львів найрізноманітніших кольорів і конструктивних рішень пропонує компанія «Файні Меблі».

«Фішкою» цієї розробки є можливість запам’ятовування «ручкою» рецептів різних страв і подальше надання допомоги по приготуванню їжі. Перед початком роботи користувач повинен вибрати бажану позицію і вказати кількість порцій. Надалі вбудований в ручку електронний контролер перераховує обсяг необхідних інгредієнтів для приготування необхідних страви.



Як же забезпечується ця допомога? Наприклад, при приєднанні до ручки мірного стаканчика користувачу буде надана інформація про обсяг необхідних інгредієнтів, а світловий індикатор покаже, до якого рівня необхідно насипати борошно, цукор та ін. Виглядає це все дуже доступно, тому з даною роботою зможуть впоратися навіть наймолодші члени родини.

З розробленого набору найбільш простим пристроєм є міксер. Він відповідає за обробку рідин. В ручці є спеціальне гніздо, куди вставляється ніжка віночка. Під час приготування нова розробка контролює швидкість обертання і період обробки продукту в залежності від вибраного рецепту.

Для оброблення твердих продуктів передбачена спеціальна дошка. Зовні вона виділяється тільки досить футуристичним дизайном, проте внутрішня начинка кардинально відрізняє її від своїх аналогів. Фактично це цілий планшетний комп’ютер, виконаний у формі обробної дошки. Робоча поверхня, на якій відбувається оброблення продуктів, прозора, з товстого і загартованого скла. Під нею розташований екран, що використовує для відображення технологію «електронного чорнила» (E-Ink).