У Лондоні запустили потяг з рекламою білоруського стартапу Kino-Mo

У Великобританії стартувала рекламна кампанія білоруського стартапу Kino-Mo. Тепер на одному з вагонів поїзда, що курсує за маршрутом "Лондон - центральна Англія" і "Лондон - Шотландія", буде красуватися реклама популярного проекту родом з Білорусі.

Поїзд з рекламою Kino-Mo буде їздити цілий рік. На вагоні зображений логотип стартапу, слоган і вебсайт. Kino-Mo - це молода компанія, яку заснували два білоруса - Кирило Чикеюк і Артем Ставенко. Хлопці створили пристрій, який дозволяє проектувати 3D в повітрі. Причому технічно - це 2D, але створюється враження тривимірного зображення.

Це щось дуже хитромудре, і не знати коли дана технологія буде застосовуватись в нашій країні, а от реклама на транспорті від агентства www.transcity.com.ua є дійсно дієвим інструментом просування товарів і послуг в Україні.

Творці Kino-Mo стверджують, що на світовому ринку зараз запропоновані дорогі, незручні у використанні голограми - у сфері зовнішньої реклами, наприклад, їх не можна масштабувати. Розроблений дисплей низкозатратен у виробництві. Зображення і відео ніби ширяють у повітрі - на дисплей можна передавати інформацію зі смартфонів і комп’ютерів за секунди. Крім того, пристрій на певній відстані може розпізнавати людські обличчя і відображати їх у режимі реального часу на дисплеї.

Хлопці зі своєю розробкою зайняли перше місце в престижному конкурсі найкращих стартапів Великобританії за версією компанії Virgin, яку очолює мільярдер Річард Бренсон. В якості головного призу вони отримали рекламну кампанію вартістю 150 тис. фунтів (близько $230 тис.).


Творці Kino-Mo поділилися, що зараз вони займаються удосконаленням технології, а велика частина роботи виконується в Білорусі, так як вони співпрацюють з талановитими білоруськими розробниками. Також Кирило Чикеюк і Артем Ставенко готуються до запуску пілотного проекту в Англії. Планується, що голографічні рекламні дисплеї Kino-Mo прикрасять лондонські бари і нічні клуби. Якщо тестове замовлення буде успішним, то голографічні дисплеї будуть розміщені також в шопінг-центрах та супермаркетах Мексики, Скандинавії.

Творці Kino-Mo з гордістю говорять, що багато великих рекламних агентств світу готові шикуватися в чергу за технологією.

Раніше Кирило і Артем розробили пристрій, який дозволяє передавати відео на колесах велосипедів, що можна широко застосовувати в сфері реклами. Зі своєю новинкою білоруси перемогли на популярному шоу каналу Бі-бі-сі.