Молочна ванна: царське омолодження!

Молочні ванни були відомі ще до нашої ери: зваблива імператриця Клеопатра користувалася цією beauty-хитрістю, щоб зробити свою шкіру схожою на оксамит в умовах палючого сонця і сухого повітря. І це не просто красива легенда. Способи приготування цих ритуалів краси описані в древніх єгипетських папірусах, знайдених при розкопках.

Молочні ванни любила і інша визнана красуня — друга дружина Нерона Поппея, яка з цією метою в кожну подорож брала з собою п’ять сотень ослиць. Варто наслідувати приклад легендарних жінок!

Отож, 5 причин, щоби скупатися у молочній ванні:

1. Завдяки вітамінам А і D, і необхідній кількості кислот у складі молока, «білі ванни» активно зволожують і живлять шкіру.

2. Права була Клеопатра: тіло після такої процедури, дійсно, ніжно-оксамитове на дотик!

3. Це домашня експрес-альтернатива SPA: пакет молока і мед доступні всім.

4. Ви використовуєте тільки натуральні компоненти.

5. Ефект помітний вже після першого разу.

Отже, як зробити молочну ванни?

Рецепт №1
Рівняння краси від єгипетської імператриці досить просте: 2 літри молока + 100 мл рідкого меду (розігріти до 40 градусів) + стандартна ванна з теплою водою = оксамитова шкіра. Важливо! Мед не можна нагрівати вище зазначеної температури, інакше він втратить свої корисні властивості.

Рецепт №2
Сучасні косметологи, практикуючі цей м’який метод омолодження шкіри, вивели іншу формулу успіху: наприклад, замість меду можна додати в молоко кашку з кількох бананів. Таким чином після процедури на шкірі залишається приємний екзотичний запах. Чим не природні духи?!

Рецепт №3
За легендою одна з прислуговуючих Клеопатрі дівчат запропонувала імператриці перекусити фініками. Винахідлива жінка, недовго думаючи, відправила їх у молочну ванну — після такого ритуалу її шкіра буквально світилася. Щоб повторити цей експеримент вам буде потрібно: 100 г фініків (попередньо покладіть в полотняний мішечок, який можна опустити у воду), два літри свіжого молока, сто мілілітрів меду і тепла вода.

За бажанням можна урізноманітнити процедуру улюбленим ароматичним маслом, настоями трав і навіть ягідним соком. Класика для закоханих — пелюстки троянд на молочній гладі.

ванна cersanit