Японські туфлі з “кондиціонером”

В спекотні виснажливі днини, якими буквально рясніло цьогорічне літо, основним бажанням було знаходитися постійно поруч з кондиціонером, чи вентилятором, який би благодатним прохолодним повітрям живив вимучене спекою тіло. Японці теж мусять терпіти спеку, і щоб хоч якось зменшити свої страждання, придумали оригінальну річ — вентильовані чоловічі туфлі Cool Breeze.

Якщо конкретніше, то японський виробник взуття Hydro-tech своїм цікавим продуктом вирішив супутню літній спеці проблему, а саме проблему спітнілих ніг, що надзвичайно докучає, насамперед, офісним працівникам великих мегаполісів. Для цього японським взуттєвим майстрам довелося суттєво модифікувати підошву. Що з цього вийшло, можна побачити в одному з інтернет-магазинів під назвою Chiyoda. Там в продаж надійшли вельми дивні туфлі.

Якщо їх перевернути, як це зробив на знімку веселий японський дядько, можна виявити дивовижні отвори, що нагадують захисні решітки кулерів. Звичайно, ніяких вентиляторів всередині немає. Судячи з усього, лінійка взуття з гордою припискою «HYDRO-TECH» використовує технологію «дихаючих» кросівок.

Як запевняє виробник, нога в такому взутті дихає, можна сказати, на повні груди. Правда, наскрізні отвори в підошві викликають масу питань. Виробник, до речі, попереджає, щоб у цьому взутті не ходили по піску і гальці – мовляв, камінчики будете довго виколупувати.



А ось, наприклад, таке питання – як щодо дощової погоди? Чи не стануть такі туфлі протікати і закачувати всередину дощову воду? Хоча...в цьому є і позитивний момент – заодно і ноги помити можна :). Проте, скоріш за все, у цих розумних капцях передбачена якась клапанна система, що не допускає потрапляння вологи всередину.

Вартість пари взуття з шістьма отворами на кожному черевику становить 78 доларів. А щоб остаточно розвіяти сумніви покупців у доцільності покупки, виробник пише в описі, що в туфлях використовується амортизуючі антибактеріальні устілки і особлива пружинна система, що знижує навантаження на п’яту.