Аналіз крові виявить ризик смерті в найближчі 14 років

Фахівці з фінського Університету Оулу змогли створити показовий аналіз крові, результати якого допоможуть визначити смертельну хворобу людини за 14-15 років до її прояву.

ООО «ГЕМО МЕДИКА Дистриб`юшн» пропонує сучасні аналізатори крові, здатні здійснювати максимально точні, комплексні і оперативні дослідження. На сайті компанії http://hemomedika-distribution.com ви знайдете детальний опис обладнання, а також отримати консультацію по питанням придбання і використання цих і інших медичних приладів.

Для експерименту вченим знадобилося проводити спостереження за 10-ма тисячами пацієнтів. Добровольці брали участь у різних проектах, в яких виявляли можливі причини ожиріння, діабету і переддіабетического стану. Фінські вчені також зуміли виявити біомаркер GlycA, який призводить до множинних запальних процесів в організмі. Якщо в крові людини фіксується підвищений рівень концентрації речовини, це означає, що в організмі “гуляє” інфекція. Якщо в крові спостерігається поєднання біомаркера і активність нейтрофілів, це свідчить про те, що в людському організмі є хронічного захворювання.

Всі отримані результати дослідження дозволили фахівцям зробити висновки, що рівень GlycA у небіжчиків був значно завищений. Якщо в людському організмі фіксується завищений показник, це означає, що людина має великий шанс отримати зараження крові і пневмонії.На сьогоднішній день фахівцям не вдається знайти конкретну відмінність між активністю імунітету і хронічної мікробною інфекцією, ці два процеси збільшують показник GlycA.

А тим часом міжнародна група вчених створила новий тест, що дозволяє за допомогою однієї краплі крові майже зі 100% точністю визначити наявність ракової пухлини в організмі людини. Учені продемонстрували, що тромбоцити являють собою повноцінне і легко доступне джерело отримання зразків для дослідження і, отже, новий метод можна використовувати при діагностиці раку, а також при виборі методу його лікування.

Фахівці досліджували зразки, отримані від 283 людей, з яких у 228 чоловік був діагностований рак, а 55 осіб склали контрольну групу без онкологічних захворювань. Порівнюючи профілі РНК у зразках крові, дослідники змогли визначити наявність раку з точністю до 96%.