У Мережі запрацювала мультивалютна P2P-біржа

Сервіс Pure Central готує запуск першої однойменної мультивалютного біржі на основі P2P, за допомогою якої користувачі зможуть торгувати віртуальними валютами, так і інвестувати їх.

Учасникам нової біржі будуть доступні торги в Bitcoin, Altcoin, Litecoin, Dogecoin, Namecoin, Peercoin, Darkcoin, Auroracoin. Можна взяти кредит в тій чи іншій віртуальній валюті або стати інвестором, і укладати взаємовигідні угоди з іншими учасниками. А тим часом на сайті відомого форекс брокера TradeLikeaPro.ru можна дізнатися прогноз курса евро, а також іншу цінну аналітичну інформацію.

Передбачається, що з Pure Central члени спільноти користувачів віртуальних валют не будуть брати кредити в банках, замінюючи цю необхідність Bitcoin-кредитуванням.

Всі інвестори зможуть використовувати платформу практично безкоштовно – від них потрібно лише сплатити мізерну комісію 0,75%, що робить цю біржу найбільш доступною і вигідною на ринку.

Користувач, якому потрібна позика на основі віртуальної валюти, повинен створити обліковий запис на біржі Pure Central, підібрати персональний кредит, спеціально розроблений для його потреб.

Параметри кредиту можна обирати самостійно: термін, суму, процентну ставку і так далі. Крім захисту користувачів, біржа гарантує безпеку кожного інвестора – на даний момент є вимога до всіх потенційних позичальників підтверджувати свою особистість.

Така ідентифікація дозволяє проектом “нацькувати” на шахраїв кредитних колекторів, що суттєво зменшує бажання деяких людей взяти гроші і зникнути.

Через провайдера Bitcoin-платежів користувачі десятків найбільших онлайн-ресурсів отримали можливість розплачуватися в Мережі віртуальною валютою.

А тим часом велика міжнародна компанія Adyen інтегрується з провайдером Bitcoin-платежів BitPay. Даний крок дозволить торговцям, які прагнуть оптимізувати процес прийому платежів на своєму сайті, приймати до оплати віртуальну валюту.

Першим клієнтом Adyen став британський розробник і студія ігор Jagex – в рамках співпраці з BitPay вони почали приймати платежі в Bitcoin. Також, до Adyen вже підключилися Facebook, Vodafone, Booking.com, Groupon, AirBnB, KLM, Ryanair Spotify, і т. д.