3D-принтер Mink дозволить друкувати косметику

Виготовлення косметики для себе або подруг в домашніх умовах? Чому б і ні! Якщо підійти творчо, її вибір можна розширити на основі вже наявних косметичних засобів завдяки незвичайному способу виготовлення декоративної косметики: за допомогою друку на 3D-принтері.

Створена під керівництвом випускниці Гарварду 30-річної Грейс Чой (Grace Choi) модель Mink, вперше продемонстрована в травні на нью-йоркській виставці TechCrunch Disrupt, була визнана експертами справжнім викликом $55-мільярдній косметичної промисловості. І вже найближчим часом може скласти певну конкуренцію гігантським корпораціям, які заробляють величезні статки на випуску все більш нових колекцій помади, тіней для повік, лаків для нігтів, рум’ян та інших засобів, присутніх в кожній жіночій косметичці за рахунок того, що дозволяє створювати власну косметику — у грандіозному виборі відтінків.

Саме так: косметичний 3D-принтер Mink зможе «роздруковувати» тіні, підводку для очей, рум’яна, помаду і блиск для губ практично будь-якого кольору. Включаючи ті відтінки, яких не знайти навіть у самих великих косметичних бутиках. Можливо, що можна буде створювати і ефективні косметичні засоби, наприклад, кокосове масло, про яке описується на сайті http://tutknow.ru/beauty/1873-osobennosti-primeneniya-kokosovogo-masla-dlya-tela-i-volos.html, і яке є дійсно дієвим засобом для здорової, і привабливої шкіри.

Для цього достатньо буде підібрати потрібний колір і найпростіше це зробити за допомогою комп’ютера. Помада того ж відтінку, що і ніжна квітка на фото? Тіні для очей, як у Кеті Перрі на черговому фестивалі в Каннах або рум’яна, як в останній колекції Боббі Браун? Досить знайти потрібний знімок, за допомогою програми Paint, Photoshop або спеціального додатка для браузера з’ясувати шістнадцятковий код (HEX-код) бажаного відтінку, та надіслати цей код на принтер, який завдяки попередньо заправленим пігментам, маслам, ароматизаторам та інших інгредієнтів відтворить лак, помаду, тіні або інше косметичний засіб заданого кольору.

Значну увагу розробники косметичного принтера Mink приділили можливості відтворення тисяч відтінків, так і якості складових, які будуть заправлятися в картриджі. В їх ролі виступають ті ж матеріали, які використовують провідні світові виробники косметики, будь то Maybelline, Chanel, MAC, та ж Bobbi Brown і інші. Відповідно, всі інгредієнти пройшли перевірку на якість і безпеку у профільній комісії.

Та й ціна принтера для друку косметики обіцяє бути доступною: в районі 200 — 300 доларів. Пристрій, за словами Грейс Чой, орієнтоване на використання молоддю – дівчатами від 13 до 21 року, що обожнюють експериментувати з власним обличчям, стилями одягу, макіяжем, але не мають для цього значних коштів.