Дієта на ватяних кульках: небезпечний тренд для втрати ваги

"Навіщо їсти справжню їжу, багату величезною кількістю калорій, коли можна заповнити шлунок ватними кульками?"- це слова прихильниць ватної дієти. Повна назва цієї панацеї від лишньої ваги - Cotton ball diet, тобто дієта на основі... ватних кульок!

Іноді вона наименуется як бавовняна дієта. Дієта дозволяє схуднути, але володіє дуже великими ризиками для здоров’я. Тому слід приділити достатню увагу вивченню всіх плюсів і мінусів, перш ніж спробувати.

Мета дієти – «обдурити» шлунок, створивши помилкове відчуття наповненості. Для цього використовуються ватні кульки (з чистої бавовни), які змочуються в напоях, таких як соки і фруктові коктейлі, і споживаються всередину. Таким чином, шлунок заповнюється набряклою від вологи кулькою, створюється відчуття наповненості, пропадає відчуття голоду і апетит, і на це не витрачаються калорійні продукти. Ефект схуднення є, і реальний. Можна наповнювати шлунок, не набираючи вагу.

Дієту придумали моделі. А підхопили дівчата, які бажають їм наслідувати. До речі, прихильником її є Брія Мерфі - дочка знаменитого американського актора.


Хоча дієту «ватні кульки» складно назвати дієтою у чистому вигляді, у неї все ж є певний раціон, або меню.

Один прийом їжі – це вживання 5 ватних кульок, змочених в апельсиновому соку, лимонаді або коктейлі.

І будь-який інший прийом їжі повинен бути саме таким. Скільки їх буде – неважливо. Головне, що всі прийоми їжі будуть мати практично нульову калорійність.

Є навіть теорія, які ватні кульки краще всього підходять. Рекомендується вживати кульки дорогих органічних брендів, вони використовують чисте екологічне сировину з чистої бавовни. На відміну від тампонів і кульок від недорогих марок, які виробляються з вибілених, поліефірних волокон і містять багато хімічних речовин.



Експерти вважають, що не можна взагалі розглядати цей прийом як дієту або працюючий спосіб, незважаючи на купу позитивних відгуків в Інтернеті. Це нездоровий підхід до питання схуднення, і навіть багато в чому злочинний по відношенню до свого здоров”я.

Для каждой уважающей себя леди лишние килограммы – настоящая трагедия. Значит, надо как-то бороться с этой бедой! Хороший эффект дает белковая диета меню  которого составляет диетическое мясо, нежирные молокопродукты, и другие богатые на белок продукты.