Дерев’яне яйце на річці Больє. Арт-об’єкт від Стівена Тернера

Ви можете ви собі уявити на річці величезне дерев'яне яйце? Якщо по близькості не видно величезної дерев'яної курки, то насмілюся припустити, що не очікуєте. І це правильно в більшості випадків. Але ось на річці Больє, що протікає через графство Гемпшир, Великобританія, в минулому році можна було зустрітися з незвичайним об'єктом під назвою «Exbury Egg» (Эксберийское яйце).

Ось таке оригінальне яєчко, в якому цілий рік буде жити художник Стівен Тернер (Stephen Turner), з’явилося завдяки спільним зусиллям самого художника, фахівців студій Space Placemaking and Urban Design (SPUD Group) і PERRING architecture & design (PAD studio), а також зусиллям суднобудівника Пола Бекер (Paul Baker) та корабельного інженера Стівена Пейна (Stephen Payne).

Енергоефективний, самодостатній павільйон стане місцем, в якому художник буде вивчати припливи і відливи однієї з бухт правому березі річки Больє, а також способи гармонійного взаємодії людей з природою.

Яйце виготовлено зі спеціальної фанери і місцевої деревини. Його довжина складає більше 6 метрів, а ширина дорівнює 2,74 метра. Всередині павільйону знаходиться гамак, невелика плита, стіл і санітарна кімната. Під час припливу дерев’яне яйце дрейфує на воді, а під час відливу воно опускається на звільнене від води дно річки.



Ось як Стівен Тернер коментує даний проект: «Зміна клімату вже призводить до виникнення нових берегових ліній і середовищ існування. Сформовані раніше прибережні зони видозмінюються. Все це не може не впливати на тварин, рослини і людей. В рамках даного проекту піднімається питання про минуле та сьогодення унікального місця, яке потребує дбайливого ставлення».

Під час проекту яйце перетворитися на свого роду арт-об’єкт. Стежити за розвитком даної ініціативи можна завдяки записам, які мешканець будинку на воді регулярно залишає на сайті проекту.

Після того як проект закінчиться, дерев’яне яйце, яке в буквальному сенсі слова стало його «шкаралупою», перетвориться в пересувний експонат, який можна буде побачити в галереях Великобританії.



Если вам требуется качественная и недорогая фанера фк советую обратиться в компанию «СБЫТСНАБ»