Будинок-Наутілус - чи добре жити в мушлі?

Дивлячись на творіння деяких проектувальників, можна лише дивуватися творчим потенціалом і огульною фантазією людського розуму. Роботи мексиканського архітектора Хав'єра Сеносиана (Javier Senosiain) іноді порівнюють з творіннями Френка Ллойда Райта і Антоніо Гауді, вони такі ж футуристичні, екстраординарні, з досить сумнівною барвистою естетикою, втім досить функціональні.

Вам ніколи не хотілося відчути себе равликом, або хоча б уявити собі його будиночок зсередини? Як там молюскові, чи зручно, затишно? А ось одна мексиканська сім’я відповіді на ці питання вже знає. Адже живуть вони в... мушлі. Точніше – в Будинку Nautilus, який спроектував для них відомий архітектор Javier Senosiain.

Почалася ця історія з того, що в бюро Arquitectura Organica звернулися замовники – мама, тато і двоє їхніх дітей – з проханням побудувати їм будинок, який би гармонійно зливався з природою.



Так і з’явився в 2006 році в мексиканському містечку Наукальпан-де-Хуарес химерний будинок у вигляді мушлі молюска Nautilus. У цьому будинку немає нічого звичайного: обтічні форми, непомітні на перший погляд кути, кімнати, що “перетікають” одна в одну по спіралі, меблі, що немов виростають з незвичайних стін, насичені фарби і зелені клумби з вимощеними каменем доріжками в якості частини інтер’єру.

А крізь кольорові вітражі, які виконають функцію вікон, вдень ллється сонячне світло, створюючи атмосферу барвистих загадкових морських глибин.



Але не тільки про естетику і гармонію подбав архітектор. Будівля Будинку Nautilus виконана з високоміцного армоцементу. Цей унікальний матеріал не тільки дозволяє одержувати найрізноманітніші форми, що застосовується і в будівництві будинків, і в кораблебудуванні, і у створенні скульптур, але і славиться своєю здатністю витримувати катаклізми – від екстремальних погодних умов до землетрусів.



Крім того, будинок-черепашка досить економічний. Два підземних воздуховода забезпечують охолодження приміщення влітку і обігрів – взимку, що дозволяє мінімізувати витрати на опалення і кондиціонування житла.

У своєму прагненні якомога скоріше придбати оселю своєї мрії, ми інколи забуваємо про те, що можемо мати справу з посередниками, котрі втридорога здеруть за омріяні квадратні метри. Тому, щоб не переплатити, потрібно шукати житло на сайті забудовника, ось які чудові квартири саме зараз пропонуються у  ЖК «Панорамне Містечко»!