Хмарочос-лабіринт в Дубаї став рекордом Гіннесса

Завдяки своїм широкомасштабним будівельним проектам, Дубай заробив собі репутацію передової лінії дизайну і будівельного розвитку. Одним з останніх досягнень у цій сфері заслужено являється оригінальний 57-поверховий хмарочос під назвою «Вежа Лабіринт» (Maze Tower), який знаходиться на Вулиці Шейха Заєда (Sheikh Zayed Road).

Будинок, будівництво якого було завершене в січні 2012 року, включає в себе вражаючий дизайн лабіринту, що покриває майже повністю його передній і задній фасади. Цей унікальний дизайн приніс самій вежі і його архітекторам з компанії «Al Rostamani Group» титул найбільшого вертикального лабіринту світі, згідно з замірами представників Книги світових рекордів Гіннеса.

Лабіринт, побудований з каменю, насправді являє собою набір взаємозалежних балконів для різних квартир і офісів в будівлі, які були спроектовані так, щоб у сукупності виглядати як лабіринт. Сам лабіринт є просто випадковим малюнком. Це справжня головоломка від знаменитого дизайнера Адріана Фішера (Adrian Fisher).

У нічний час лабіринт підсвічується різнокольоровими LED-лампочками, а «Око Лабіринту», 8-метрова кругла відео стіна на вершині будівлі, використовується для відображення різних зображень.



А ось витяг з офіційного прес-релізу будинку-лабіринту:

“Природні камені, використовувані в Башті Лабіринті, були відібрані за їх естетичною і тактильною привабливістю. Бразильський камінь Байя Верде  використовується як всередині, так і зовні. Більш темний зеленуватий відтінок кутових стовпів будівлі був отриманий завдяки струминній обробці водою, яка дозволяє зробити рівну матову поверхню. Світлий відтінок використовується для підкреслення Лабіринту. Він був отриманий за допомогою методу обробки полум’ям для додання шорсткості поверхні і створення більш гладкоі і відбиваючої поверхні.

«Ми завжди хотіли, щоб лабіринт виглядав, ніби вирізаним з одного величезного шматка скелі, постійна гра світла і тіні роблять його більш живим», сказав Хасан Абдулла Аль Ростамані (Abdulla Hassan Al Rostamani), віце-голова «Al Rostamani Group» і автор ідеї Лабіринту”.

До речі, на даний момент в Дубаї вже зареєстровано понад сто світових рекордів Гіннесса!