Citroen U55 Cityrama Currus: ретро-автобус з майбутнього

Ви думаєте, що лише сучасні креативні автодизайнери здатні створювати неймовірні по своєму зовнішньому вигляді і функціональності концепти? Ви лише подивіться на цей несамовитий "космічний" автобус, що гонорово дефілював центральними вулицями Парижу у 50-і роки минулого століття!

Отож, знайомтесь - футуристичний Citroen U55 Cityrama Currus. Для середини 50-х його дизайн був взагалі позамежним, що тим більше дивно, тому що всередині воно все було побудовано на абсолютно прозаїчній вантажівці Citroen U55. Просто в якийсь момент туристична компанія Groupe Cityrama усвідомила, що типові автобуси того періоду, вікна в яких були призначені для освітлення салону у світлий час доби, так щоб пасажири не проїхали свою зупинку - до екскурсійної роботи придатні дуже погано. Але замість переробки наявного парку вирішила “махнути шаблею” і замовила у кузовного ательє Currus справжній екскурсійний автобус майбутнього.

Який? Ну, звичайно, з максимально можливим оглядом, і з максимально великою місткістю при обмеженій довжині (для маневрування по паризькими вулицями). Currus поскрипіли мізками і змушені були видати на-гора ось такий двохповерховий “акваріум”, що складається з гнутого скла і мінімально необхідного розміру стійок.

Поставлене завдання було вирішено в повному обсязі, а додатковим бонусом стала “сама собі реклама”, - не помітити екскурсійні автобуси компанії Groupe Cityrama в Парижі стало фізично неможливо!

Такі космічні кораблі, нашвидку приземлені і прибудовані для проведення екскурсій, зрозуміло, ніколи не пустували. Деяким мінусом була знижена поперечна стійкість, що при жорсткій підвісці могло створити проблеми, але з одного боку - дорожнє покриття в Парижі і тоді було цілком пристойним, а з іншого - і швидкості були інші, тим більше “екскурсійні”.

Остаточно “добивав” клієнтів розсувний дах другого поверху і симпатична стюардеса, що розносила каву і прохолодні напої.


Многочисленные родственники съезжаются на свадьбу, или же в пути иностранная делегация, а на вас «висит» организация трансфера? Просто свяжитесь с нашим менеджером,  аренда автобуса в Киеве здесь, своевременность доставки, полный комфорт и безопасность гарантируем!