Для чого корові QR-код?

Мабуть, для апологетів QR-кодів ця технологія — можливість наблизити майбутнє, поринути у прекрасний світ завтрашнього дня з його доповненою реальністю, прозорими дисплеями, і іншими високотехнологічними "наворотами". Вони щиро радіють кожному новому прикладу використання QR-коду, і з мрійливим виглядом прогнозують, що в майбутньому ці священно-магічні символи будуть повсюдно.

Що ж, всюди - так всюди: вирішила винахідлива 46-річна мешканка Великобританії, Джейн Барнз, і приліпила цей самий QR-код на бік однієї зі своїх корівок. З рекламною ціллю, звичайно ж.

Туристи і мандрівники, які зацікавилися цим малюнком, відсканувавши код і перейшовши за посиланням на сайт, зможуть стежити за життям корови в режимі онлайн. Це дасть можливість дізнатися чимало нового і цікавого про ферму і виробництво молока.

Відвідувачі сайту невдовзі дізналися, що корівку звуть Леді Шемрок, їй близько 8 років, у неї аристократичні манери і вона обожнює, коли їй чухають спинку. Зараз корова дуже популярна. Інтернет сторінку Леді Шемрок відвідують тисячі користувачів інтернет. Корова щодня дає близько 40 літрів молока і вважається однією з найкращих на фермі. Її молоко, до речі, використовується для приготування спеціального виду місцевого сиру Стілтон.

А ще думаю, власниці ферми пригодилась би така пропозиція охладители молока, молочные танки охладители і інше ефективне обладнання для збереження цінних смакових властивостей цього чудового продукту.



Цю ідею підтримали і у Франції. Фермер Le Behoc за допомогою спеціальної фарби розмалював боки своїх корів. QR коди, нанесені на тварин привертають багато уваги і працюють так само ефективно.

Французький фермер навіть організував гру. Для того щоб взяти в ній участь, слід сканувати QR-код на боці однієї з корів і зайти за посиланням на сайт гри. Ті, кому випадуть 3 картки з зображенням корови, отримують приз. В якості виграшу учасники можуть отримати футболки і молочні продукти. Переможці гри приходять в молочний магазин фермера за своїми призами. Там же господар пропонує здійснити екскурсію по фермі, розповідає про роботу на ній, проводить дегустацію продуктів вироблених на фермі.