В Google Translate з’явився перекладач на галактичну мову

У зв'язку із майбутньою прем'єрою нового епізоду "Зоряних воєн" компанія Google зробила невеликий подарунок шанувальникам культової фантастичної саги і додала вигадану галактичну мову, що отримала назву ауребеш (aurebesh) в арсенал перекладача Google Translate.

Не знаю як з мовою ауребеш, а от іншими найпоширенішими мовами світу досвідчені спеціалісти СПРАВКА ИНФОРМ володіють досконало, і переклади любої тематики і складності виконають оперативно і достовірно. Окрім того на сайті spravkainform.com.ua ви можете замовити послуги апостилізації, консульської легалізації, дати онлайн запит на оформлення довідки про несудимість, інших документів. 

Повідомлення про появу нової мови в Google Translate було опубліковано в мікроблозі в Twitter Google. Розміщене в записі посилання веде на сторінку з перекладом фрази “May the force be with you” (”Хай буде з тобою Сила”).

Використовуваний перекладачем Google алфавіт галактичної мови носить назву ауребеш і включає 34 букви (голосні, приголосні і подвійні). Також при письмі використовуються знаки пунктуації і символ, що позначає основну валюту всесвіту “Зоряних воєн” - міжгалактичний кредит. Саме слово “ауребеш” походить від назв перших літер алфавіту його (”аурек” і “беш”).

Пошуковик підготував і інші сюрпризи, присвячені виходу культової саги. Тепер будь-який власник Google-аккаунта може перейти по посиланню Google.com/StarWars і вибрати свою сторону Сили. Натомість, окрім причетності до чогось Великого, користувач отримає різні естетичні плюшки в додатках Google.

Наприклад, при виборі Світлої сторони Сили робота в Картах Google буде позначено піктограмою Тисячолітнього Сокола, а в Календар додасться дата виходу VII епізоду на великий екран. У цілому різні візуальні зміни доступні для Gmail, Inbox від Gmail, Google Календар, Карти Google, Google Now, Пошук Google, Google Перекладач, Waze, YouTube і доступні на Android, iOS, комп’ютери під управлінням Mac і Windows, Chromebook, Android Wear і Chromecast. Правда варто відзначити, що тематичні налаштування для Chrome, Gmail і YouTube доступні тільки на стаціонарних комп’ютерах.

Нагадаємо, що нова трилогія «Зоряних воєн» буде відбуватися через кілька десятиліть після подій Оригінальної трилогії і битви біля планети Эндор. У фільмі з’являться Хан Соло, Чубакка. Принцеса Лея, Люк Скайвокер і інші герої. Також відзначимо, що сюжет фільму планується вписати в концепцію «Розширеного всесвіту», яка досі була прерогативою переважно ігри і книг.