Розумна підлога Gravity Space

Вона незмінно стежить за кожним рухом вашого тіла і свідомості, вона знає, чим ви займаєтеся, і чим вам хочеться займатися. Вона – розумна підлога майбутнього, дзеркальна високотехнологічна інновація, яка не відображає предмет, а генерує двійника об'єкта.

Таку розробку представили німецький вчений Патрік Баудиш зі своїми колегами, які проводили дослідження в Інституті Хассе Платтнера за участю Microsoft Research. Поверхня, що реагує на тиск, може бути використана для різних цілей. Вона здатна розпізнавати людину за його масою. Знаючи вагу тіла і манеру поведінки людини, пристрій Gravity Space відкриває нові можливості для управління об’єктами, ігор, а також допомоги літнім людям та інвалідам.

Що може Gravity Space? Якщо ви вирішили, наприклад, зіграти з друзями в футбол, то на підлозі з’явиться тривимірне зображення м’яча і поле з воротами. Так можна не переживати, що розіб’єш м’ячем антикварну вазу або вікно. Якщо ви влаштовуєтеся на підлозі біля телевізора, диво-прилад упізнає вас і подбає про те, щоб включився саме той канал, який зазвичай починає ваш вечірній перегляд телепередач. За таким же принципом можна відстежувати активність маленьких дітей, інвалідів або людей похилого віку.



Прототип пристрою складається з 6-ти сантиметрової скляної плити, інфрачервоної камери та відео проектора, що володіє високою роздільною здатністю. Їх встановили в приміщенні поверхом нижче з метою відстеження переміщення людей і передачі відео зображення прямо на скло. Підлога оточена інфрачервоними світлодіодами, а скло покрите самоклейкою гумовою плівкою. Кожен рух людини створює перешкоди в інфрачервоному огляді, що дозволяє камері чітко фіксувати будь-який крок господаря. Роздільна здатність датчиків настільки висока, що розумна підлога здатна ідентифікувати не тільки малюнок на підошвах, але і структуру тканини на колінах.

Поблизу працює комп’ютер, який здатний розшифрувати, що саме роблять люди, і сконструювати у відповідь відповідне даній ситуації відео. Так, під час гри у футбол підлога фіксує швидкість, з якою змінюється тиск під опорною ногою того, хто б’є по м’ячу, щоб точно встановити параметри віртуального удару.


Желаете иметь дома качественное красивое напольное покрытие? Тогда рекомендую  купить ламинат минск с отменными показателями стойкости к физическим воздействиям, теплоизоляции, влаго и жароустойчивости.