Найшвидший у світі шкільний автобус

Ваша дитина постійно спізнюється в школу? Тоді вам треба звернути увагу ось на цей незвичайний шкільний автобус. Це, між іншим, найшвидший шкільний автобус у світі. Якось його заставили розігнатись до неймовырних як для такого виду транспорту 590 кілометрів на годину!

Правда, для цього фахівцям фірми Indy Boys Inc. з Індіанаполіса довелося оснастити звичайний американський шкільний автобус двигуном від винищувача Phantom на 42 тисячі кінських сил.

При випробуваннях цього незвичайного реактивного автобуса позаду нього розвивався 24-метровий стовп огню. А під час поїздки найшвидший автобус у світі втратив 5 відсотків від своєї початкового ваги (це не рахуючи витрата палива).


До речі, у 2017 році пілот Енді Грін на найшвидшій машині у світі Bloodhound SSC планує розігнатися до неймовірних 1000 миль/год. (більш, ніж 1600 км/год.)!

Звичайно, практичного застосування у таких модернізованих шкільних автобусів немає. З такою вогненної «задишкою» йому просто неможливо буде з’явитися на нормальних дорогах. Та й батьки навряд чи погодяться, щоб їх діти їздили в школу зі швидкістю 590 кілометрів на годину.


Каже 43-річний Стедлер: “Я побудував автобус з двох причин. По-перше, щоб розважати людей, а по-друге, щоб тримати дітей подалі від наркотиків. Весь автомобіль перебудований практично заново, в ньому залишилося не більше 5% оригінальних деталей, такі як дверні ручки та передня панель. Решта все збирали звідусіль, багато, до речі, запчастин від літака, це крім двигуна.

Ми багато виступаємо перед дітьми, намагаємося показати їм, що можна зробити своїми руками, адже це набагато краще, ніж сидіти весь день перед комп’ютером і грати в ігри. Ми показували автобус в Канаді і навіть у Південній Америці. Знаєте, я виріс на фермі і до того ж погано вчився в школі. Навчатися в різних там закладах – не моє, навіть механіку я освоїв сам, без всяких вчителів. Я з дитинства любив бачити світ як він є, і тепер те ж кажу хлопцям – дивіться навколо, там стільки всього цікавого”.