Adidas представив кросівки, створені за допомогою 3D принтера

Технологія об'ємного друку 3D все глибше проникає в повсякденне життя суспільства. Зародившись порівняно недавно, 3D технології розвиваються семимильними кроками – вже відомо про застосування 3D-принтерів в медицині, мистецтві, будівництві та машинобудуванні. Проник 3D друк і в індустрію спорту. Черговим підтвердженням цього факту стала новина від німецького гіганта в області розробки і виготовлення широкої гами спортивного інвентарю та екіпіровки, компанії Adidas.

Проект, що отримав назву Futurecraft 3D, передбачає друк підошви кросівок виходячи з індивідуальних антропометричних особливостей покупця. У світі професійного спорту, рахунок в якому часто йде на мілісекунди, вже давно відомо, що чим зручніше взуття, чим більше воно враховує особливості атлета – тим вище результат.

З цієї причини, виготовлення спортивного взуття під індивідуальні особливості спортсмена – вже давно не рідкість. Відзнакою і новацією проекту Futurecraft 3D є той факт, що отримати кросівки з підошвою, створеною спеціально під Вашу ногу, тепер зможе кожен охочий. Ідея в тому, що клієнт зможе зайти в магазин Adidas, пройти короткий тест на біговій доріжці та у підсумку отримати кросівки, оснащені підошвою, що враховує індивідуальні особливості покупців: гнучка, повністю «дихаюча» підошва, копіює контури стопи і враховує всі точки тиску.

Adidas вдалося домогтися даного результат завдяки досягненням в області розробки матеріалів і технологічного процесу. В Adidas, Futurecraft 3D вважають проривом, який дозволить вивести індустрію спортивного взуття на якісно новий рівень. Адже зручне взуття – це не тільки високі результати у спорті, але і зменшення ризику отримання травми.



На сьогоднішній день Futurecraft 3D від Adidas є прототипом і заявою про наміри. Ерік Лідтке, член виконавчої Ради компанії Adidas AG, так прокоментував бачення проекту і його перспективи:

“Ми скористалися єдиним у своєму роді поєднанням процесу і матеріалу абсолютно по-новому. Наша технологія 3D-друку підошов не тільки дозволяє нам зробити відмінні кросівки, але й отримати дані про ефективність руху для дійсно унікального досвіду задоволення потреб будь-якого спортсмена.