Українські винахідники придумали сигналізацію для гаманця

Абсолютно незвичайний девайс розроблений вітчизняними ентузіастами-винахідниками для захисту від сторонніх зазіхань на ваш гаманець. Суть його в тому, що він відчуває наближення тактильного контакту і сигналізує власника про небезпеку.

Чудові стильні жіночі і чоловічі гаманці можна знайти тут http://fashiontrends.com.ua/brendovye-koshelki/, а ще магазин FashionTrends пропонує великий вибір брендових сумок, одягу і аксесуарів.

Отож, нещодавно українські інженери розробили унікальний пристрій, що дозволяє захистити гаманець свого власника від крадіжки. Гаджет під назвою Buzzarm нагадує стандартну кредитну картку, внаслідок чого легко поміщається в будь-який гаманець. При дотику або наближенні чиєїсь руки сигналізація (а разом з нею і смартфон) почне видавати звуковий сигнал, що сповіщає про можливу крадіжку.

Принцип роботи Buzzarm простий: пристрій випромінює електричне полі, і в разі його порушення негайно повідомляє про це власника. За допомогою технології Bluetooth сигналізацію можна «прив’язати» до смартфону — ця функція стане в нагоді в тому випадку, якщо гаманець знаходиться, наприклад, в машині або вдома. Деактивацію Buzzarm доведеться проводити кожен раз, коли користувачеві буде необхідно скористатися гаманцем — пристрій поки не вміє ідентифікувати господаря. Зробити це можна буде за допомогою мобільного додатку.

Для запуску пристрою в масове виробництво розробникам технології необхідно 50 000 доларів — на даний момент вони збирають цю суму на Kickstarter. Обіцяна вартість гаджета — від 29 доларів, а за 49 доларів можна буде придбати відразу два. Крім того, автори проекту планують використовувати всі дані про спроби крадіжки для можливого посилення патрулювання окремих, «особливо небезпечних» ділянок міста.



Чесно кажучи, ідея не нова. Ще у 2012 році інженер Калеб Крафт (Caleb Kraft) запатентував подібний пристрій. Якщо ви боїтеся за свій гаманець, просто поставте його на сигналізацію використовуючи при цьому відомий всім магнітний датчик, який використовується для організації сигналізації приміщень.

Тут все дуже просто: береться сам датчик, динамік зсувається в одну площину з платою, щоб пристрій був більш компактним, і поміщається в гаманець. Разом з гаманцем в кишеню на дно кладеться звичайний магніт, дія якого нейтралізує сигналізацію.

Як тільки гаманець з вбудованим в ньому датчиком віддаляється від магніту, починає спрацьовувати сигналізація — гаманець верещить, а злодюжка в стані переляку знаходиться в центрі уваги оточуючих.