Тепер грип можна відстежити по інтернету

Вчені з Університету Гарварду розробили ефективне програмне забезпечення, що грунтується на аналізі пошукових запитів, і допомагає відслідковувати поширення грипу через Інтернет. Геолокація допомагає стежити за поширенням грипу в різноманітних напрямках.

Крім безпосереднього найменування хвороби до групи пошукових запитів увійшли фрази, що часто вживаються на кшталт «симптоми грипу» або «ефективне лікування від грипу». На основі частоти того або іншого запиту на певній території здійснюється відстеження поширення інфекції грипу по країні. В тому регіоні, де в першу чергу з’являються запити подібного роду, варто звернути увагу на стан здоров’я місцевого населення.

Фахівці вважають, що ця програма буде відмінним помічником у своєчасному виявленні і лікуванні епідемії грипу, що стрімко розвивається  в будь-якому регіоні країни. Збільшення кількості схожих запитів може показувати про спалах захворювання в розглянутій зоні (наприклад, в місті). Після цього програма аналізує частоту схожих запитів і виконує прив’язку до геолокації.

Професор Семюель Коу, розробник програми, пояснив, що його проект кращий аналогічних, що були сворені раніше — програма видає не менш достовірні дані, але це відбувається практично в одну мить. Схожі програми вже розроблялися до цього — навіть такий гігант як Google в 2009-му випустив Google Flu Trends.


Як відомо, грип – досить важке і небезпечне захворювання, особливо якщо мова йдеться про дітей. А щоб скоріше і безболісніше справитися з цією недугою тут http://www.immunoflazid.com.ua/ru/top/grip/influenza-treatment/ ви знайдете детальну інформацію і відгуки спеціалістів про ефективний препарат Імунофлазід®.


А от за повідомленням азіатського підрозділу газети Nikkei, вже через два роки в Японії надійдуть у вільний продаж ліки від грипу, які потрібно застосовувати лише один день. Ліки пригнічують ферменти, що допомагають розвитку вірусу, і приймаються перорально.

Нагадаємо, що звичайні противірусні ліки проти грипу направлені безпосередньо на боротьбу з вірусом і полегшують перебіг хвороби. Але такі ліки доводиться приймати, як правило, весь час перебігу хвороби, тобто 5-7 днів.

Ліки розробила і виробляє японська компанія Shionogi & Co. Вона вже завершила першу фазу тестування препарату, в якій він, зокрема, перевірявся на предмет шкоди здоровим людям.

У грудні, коли розгул епідемії грипу буде на піку розпочнеться 2-я фаза тестування препарату для перевірки його ефективності. У випробуваннях візьмуть участь кілька сотень піддослідних.