Оновлені Sennheiser Orpheus стануть одними з найдорожчих навушників у світі

«Якісний звук за розумні гроші» — визначення, яким керуються багато меломанів перед покупкою аудіотехніки. Однак наведене формулювання жодним чином не відноситься до концепції, взятої за основу компанією Sennheiser при створенні накладних електростатичних навушників Orpheus, для яких буде справедлива лише перша частина фрази.

Для тих, хто не знайомий з ексклюзивним дітищем Sennheiser, нагадаємо: модель Orpheus — це не просто унікальні та рідкісні навушники, беззаперечний еталон і справжній аудіошедевр у світі звуку. Orpheus — це ще і найдорожчі навушники, що коли-небудь випускалися, конструкція яких виявилася настільки складною, що кількість зібраних вручну комплектів обмежилося трьома сотнями одиниць. В її основі лежать тонкі мембрани-діафрагми, покриті з двох сторін платиною, які коливаються між двома скляними електродами з золотим напиленням.

Перед інженерами Sennheiser у свій час була поставлена задача розробити кращі в світі навушники, в результаті чого у 1991 році світ побачила та сама модель Orpheus. Зрозуміло, подібного роду «твір музичного мистецтва» з логотипом німецького аудіовиробника йшов з заводу з власним високовольтним ламповим підсилювачем. Таким чином фахівцям Sennheiser вдалося увійти в історію в якості авторів, без перебільшення, ідеального пристрою, здатного відтворювати кристально чистий звук. Додатково до цього Sennheiser Orpheus за первісною вартістю $16 тис. стали найдорожчими навушниками у світі. Через обмежену кількість примірників, що збиралися під замовлення, придбати дані навушники сьогодні колекціонери можуть за ціною в два, а то і три рази більшою.

Якщо ж ви вважаєте, що навіть $30 тис. для ультратехнологічних навушників, ціна яких складається переважно за рахунок реалізації інноваційних рішень, а не використання, скажімо, дорогоцінних металів і каменів, зовсім не межа, то Sennheiser сповнена рішучості запропонувати вам щось більше. Керівництво компанії оголосило про майбутнє перевидання, реінкарнацію Sennheiser Orpheus, оновлена версія яких стане доступною вже до середини 2016 року.



Як і раніше, Sennheiser Orpheus конструктивно залишаться все тими ж електростатичними навушниками, але поліпшеними в нюансах та окремих деталях. Так, наприклад, діафрагма буде тепер покриватися 2,4-мкм шаром платини, а корпус лампового підсилювача буде виконаний не з дерева, а рідкісного італійського мармуру, на якому розмістяться елементи управління з латуні.

Також незначні зміни зазнає і дизайн пристрою: більш сучасний вигляд йому додадуть металеві вставки, що витіснили манірне дерев’яне обрамлення.

Маленькі непримітні навушники – досить корисна штукенція, котра може згодитися у різних життєвих ситуаціях, наприклад, пошпигувати за знайомим, використати в якості допомоги на екзамені. І якщо ви не знаєте, де купити мікронавушник у Києві, палю тему - spymarket.com.ua.