«Зелений» будинок, який можна побудувати всього за 3 дні

Екологічно чисте житло майбутнього, яке можна будувати вже сьогодні, було представлено на виставці Greenbuild. Для повної ясності відзначимо, що група інженерів і архітекторів представила не якийсь конкретний будинок, а інноваційну концепцію створення подібних конструкцій.

Отож, на щорічній виставці екологічно чистого будівництва Greenbuild 2015 групою британських архітекторів та інженерів була представлена концепція житлового будинку Unity home. Не складно здогадатися про те, що ключовою особливістю проекту став високий показник енергетичної самостійності житла, а також високий показник екологічності в цілому. Стосується це і процесу будівельних робіт, які також можуть завдавати шкоди екології.

Перше, про що варто згадати щодо Unity home, як саме відбувається процес будівництва будинку. Вся справа в тому, що житло буквально «збирається», а не будується. Здійснюється процес складання фактично вручну. З техніки бригаді робітників потрібен тільки один кран. Для завершення робіт на 100% бригаді будівельників мінімум 30 робочих знадобиться не більше 3 робочих діб. При цьому терміни «складання» входить підведення всіх комунікацій й оздоблювальні роботи. Збирається житло спеціальних, заздалегідь створених модулів-деталей за принципом конструктора.

Наступне, про що варто згадати, - це екологічність житла. Її високий рівень забезпечується головним чином за рахунок того, що будинок має «джентельменський» набір для збору ресурсів. До нього традиційно входять системи збору дощової води, водяні фільтри, сонячні батареї і генератор для виробництва електрики, а також великі вікна. Що стосується вікон, то вони створюють якісне природне освітлення приміщень. Вентиляція в будинку також природна.

А от щодо вартості такого житла, то ніякої інформації чомусь не представлено. До речі, якщо б це питання стосувалося нерухомості в Одесі, то тут http://orbti.com.ua/uslugi/tehnicheskaya-inventarizatsiya-otsenka-proektirovanie/ekspertnaya-otsenka-nedvizhimosti/ можна було б звернутися до досвідчених спеціалістів Одеського регіонального БТІ, які швидко і якісно здійснять оцінку любого об”єкту нерухомості.



І насамкінець треба зазначити, що використовувані для будівництва Unity home модулі-деталі, насправді відкривають широкі можливості в області архітектурного проектування. Представлена конструкція  – це зовсім не один будинок, це загальний принцип будівництва житла, заснований на використанні вже неодноразово згаданих деталей модулів.