Найбільша у світі статуя Христа Царя в Свебодзині (Польща)

Найбільшою статуєю Христа на планеті вважається монументальна споруда, розташована на околиці польського міста Свебодзіна. Ініціатором зведення цієї яскравої пам'ятки не тільки Любуського воєводства, але і всієї країни є священик Сильвестр Завадський.

У 2006 році місцева влада прийняла рішення про спорудження пам’ятника, присвяченого Ісусу Христу, оскільки він вважається покровителем Свебодзіна. Для реалізації цієї грандіозної ідеї, адже статуя повинна була вразити своїми розмірами світову громадськість, були залучені кращі польські майстри.

Автором скульптурної композиції є Мирослав Патецький, реалізовував проект Томаш Корано, а фундамент для статуї виконали Маріан Вибранєц і Якуб Марциновський. Хочеться відзначити, що монумент був побудований за рахунок приватних пожертвувань, а будівельників набирали з парафіян місцевого храму.

Спорудження статуї тривало два роки, в листопаді 2010 року відбулося урочисте відкриття пам’ятника, який дійсно вразив всіх присутніх своєю величчю і розмірами. Загальна висота скульптурної композиції склала близько п’ятдесяти двох метрів, що на дванадцять метрів вище пам’ятника Крісто де ла Конкордія, який знаходиться в Кочабамбі, і на тринадцять вище знаменитого пам’ятника Христа-Спасителя, що розташований у Ріо-де-Жанейро.



Польська статуя Христа пустотіла, вона виготовлена з монолітного залізобетону, основу якого складає сталевий каркас. Загальна маса конструкції, як стверджують фахівці, дорівнює чотирьохсот сорока тоннам. Монтаж пам’ятника проводився в кілька етапів, спочатку з допомогою крана встановили корпус скульптури, потім плечовий пояс і в самому кінці – голову з позолоченою короною, яка в діаметрі дорівнює трьом з половиною метрам.

Статуя, зачаровуючи погляди туристів, має настільки величезні розміри, що видно практично з будь-якої точки міста. Щоб реалізувати цей грандіозний проект, було витрачено півтора мільйона доларів, майже кожен житель Свебодзіна вніс посильну лепту в спорудження найвищої на планеті статуї Христа.

У наш скрутний час, коли особливо проблематичним стає питання працевлаштування, погляди українців з надією звернені в сторону Заходу. Якщо ж вам потрібна легальна добре оплачувана работа в Польщі раджу звернутися до визнаного вітчизняного лідера рекрутингової сфери компанії  «ІСТ-ВЕСТ».