Bleu Nature пропонує нові дизайни екологічно чистих стінових та підлогових покриттів

Недавно французька компанія Bleu Nature запропонувала свій новий продукт – екологічно чисті декоративні покриття для стін з новим цікавим дизайном, а також незвичайні і унікальні у своєму роді покриття для підлоги, об'єднані в одну виробничу лінійку під назвою Pixels of Driftwood. Компанія пишається тим, що «вуглецевий слід» виробництва дерев'яних плиток мінімальний.

У чому ж унікальність даного будівельного матеріалу? Справа в тому, що сировиною для його виготовлення служать... корчі та іншої лісоматеріал, який, згідно з твердженням Bleu Nature, збирається співробітниками компаніями вручну, виїжджаючи на пляжі Франції два рази в рік.

Потім зібраний матеріал ретельно сортується і не піддається механічній або хімічній обробці. У виробництві покриттів також використовуються обрізки із сертифікованої деревини місцевих порід, що поставляються лісопереробними фабриками. Покриті плитками Pixels of Driftwood демонструють чудову природну естетику матеріалу.

Незважаючи на всю свою оригінальність, це скоріш, концептуальний матеріал, недоступний для широкого споживача, зате тут можна придбати якісні декоративні, мазаїчні штукатурки, фасадні фарби, та інші чудові оздоблювальні матеріали.   

Компанія Bleu Nature не робить секрету з технологічного процесу виробництва покриттів. Так, спочатку необроблена деревина піддається розпилюванню на шматки потрібного розміру, потім до шматків додаються порошкоподібна глина і дрібний гравій. В якості сполучного елемента виступає екологічно чисте лляне масло. Полірування плиток здійснюється з використанням води.

В даний час плитки Pixels of Driftwood з новим дизайном випускаються розміром 75 см на 110 см Для покриття стін використовуються плитки з прямою кромкою, для покриття підлоги – з жолобчастими краями, які забезпечують простий і швидкий монтаж.

На додаток до плиток компанія Bleu Nature пропонує дерев’яні листи скам’янілого дерева, датованого приблизно 250 мільйонів років тому, яке має текстуру та вагу, схожі на камінь. Пропоновані листи і справді є корою доісторичних стовбурів дерев і мають широкий діапазон кольорів, від світло-бежевого до охри і антрациту. Кора скам’янілого дерева, також як і плитки, може бути використана в якості оздоблення внутрішніх стін і підлоги.